Gå til hovedindhold

Dokumentar om genoptræning i Spanien

24. marts 2014
Kort fortalt
DR1 viser i dag dokumentarfilmen ”Mirakler på Montebello” om det danske genoptræningshospitalet i Spanien. Montebello modtager også sclerose patienter

I Per Wennicks dokumentar ‘Mirakler på Montebello’ følger du en gruppe ryg-, knæ- og hofteopererede personer. Du tæt på de følelser, udfordringer og glæder som tre ugers genoptræning giver.

”Mirakler på Montebello” er ikke en klassisk dokumentar, hvor sygdom og dårligdomme er i centrum. Dokumentaren fokuserer på patienternes oplevelser af forløbet og deres fysiske og psykiske udfordringer.

Montebello

Montebello er et dansk hospital, der har specialiseret sig i intensiv fysisk genoptræning. Et ophold på stedet varer 3 uger. Mange personer med sclerose har gennem årene været på Montebello, men sygehuset er ikke kun for mennesker med sclerose. Den største gruppe på hospitaler er mennesker der skal komme sig efter en operation. I aftenens dokumentar optræder ingen personer med sclerose.

Montebello blev etableret som et neurosehospital i 1974 som et psykiatrisk behandlingssted. I dag er det en afdeling under Nordsjællands Hospital til intensiv fysisk genoptræning. Det ligger smukt i Benalmádena vest for Malaga.

På Montebello finder du mennesker i alle aldersgrupper og med meget forskellige diagnoser, men fælles for alle er behovet for intensiv genoptræning.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.