Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Den nervøse jordomsejler
d. 2 juni 2014

38-årige Tine Perlt tager med på cirka to af Oceans Of Hopes fantastiske rejse i 17 måneder jorden rundt. Når man spørger hende, om hun er nervøs, svarer hun prompte: ”Meget”.

12 danskere med sclerose sejler med, når sejlbåden Oceans of Hope i næsten halvandet år sejler jorden rundt med sclerosepatienter som besætning. En af dem er Tine Perlt fra Falster. Og hun er ikke bange for at indrømme, at hun med udsigten til otte uger på båden ikke rigtig ved, hvilken opgave hun går ind til – men hun ved, at hun vil blive udfordret til sin grænse.

”Jeg har haft sclerose i 12 år, og havde efterhånden mistet troen på mig selv – nu bliver min fysik virkelig udfordret. Det gør mig nervøs, men jeg håber, at jordomrejsen kan være med til at give mig tilliden til mig selv og min fysik tilbage,” siger Tine Perlt.

Den krævende jordomrejse henvender sig ifølge hjemmesiden til sclerosepatienter, der har en vis sejlerfaring. Men det havde Tine Perlt ikke, da hun meldte sig til turen.

”Jeg gik efter eventyret. Og efter udfordringen. Jeg havde aldrig sejlet før og havde naturligvis aldrig forestillet mig, at det kunne være muligt for mig at være med til at sejle jorden rundt. Derfor har Oceans of Hope stor betydning for mig,” siger Tine Perlt, der måtte i gang med at få noget sejlerfaring inden afgangen fra Amaliehaven i Københavns Havn den 15. juni. Hun sejler nu i Sejlklubben Køge Bugt.

”Det har været en god oplevelse at begynde at sejle i en sejlklub. Ud over at det har skaffet mig færdigheder til turen, så har jeg fået en helt ny vennekreds,” siger Tine Perlt.

Første havn for Tine Perlt og resten af besætningen på Oceans of Hope efter afgangen fra næste søndag er Kiel i Tyskland. Derefter går turen over Portsmouth i England, La Rochelle i Frankrig og Lissabon i Portugal inden Oceans of Hope sætter over Atlanten til Boston. Det er stadig muligt for sclerosepatienter at påmønstre sejlbåden i de europæiske havne.

Kommentarer

Sjarne Andersen (lør, 07/06/2014 - 08:37)

Hvor er alle dem med fysiske problemer, som har behov for forskellige hjælpemidler. Det kan godt være at flere har kognitive skavanker men der ingen der bruger nogen synlige hjælpemidler. Som det ser ud nu har deltagerne bare vundet en tur på en sejlbåd fordi de har en diagnose!! Jeg har selv Sclerose og har først efter 12år fået fysiske skavanker som begrænser mig.

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy