Gå til hovedindhold

De nye udvalgsformænd på plads

30. august 2008
Kort fortalt
I løbet af januar måned blev der sat navn på de nye udvalgsformænd .
Thumbnail

I løbet af januar måned blev der sat navn på de nye udvalgsformænd.

Af Natasja Engholm

 

Først fik Scleroseforeningen på Mosedalvej sin nye ABC-struktur. Så fulgte lokalafdelingerne efter i forbindelse med kommunesammenlægningen. Og som den sidste ansigtsløftning har de seks udvalg i Scleroseforeningen fået nye formænd.

Her følger en præsentation af de nye, stærke kræfter.

 

Info- og PR-udvalget

"Der var engang en læge, der drillende sagde: "Du er vist en professionel patient." Og det har han fuldstændig ret i. Jeg stillede op til udvalgsarbejdet, fordi der i Info- og PR-udvalget ville være den bedste og bredeste udnyttelse af det, jeg brænder for," siger Arne Hou.

"Selvom Scleroseforeningen ligger i førerfeltet af patientforeninger, kan man godt tænke stort. Min største drøm for foreningen står på to ben: At vi via vores kompetence og troværdighed kan skabe et endnu større økonomisk grundlag for at udvide forskningen betydeligt. Og at vi bliver helt uundværlige partnere for enhver, der

beskæftiger sig med sundhedsfaglige emner, fordi vores arbejde for de scleroseramte er supereffektivt, ekstremt synligt og tvingende nødvendigt."

 

Sundhedsudvalget

Jette Bay

Uddannet tandlæge

55 år

"Jeg stillede til op til Sundhedsudvalget, fordi jeg gerne vil arbejde for at sikre den scleroseramte optimal behandling. Jeg var næstformand i Behandlingsudvalget, så længe det eksisterede og var her med til at sætte et fingeraftryk i arbejdet med blandt andet rehabilitering, sundhedsfremme og forebyggelse."

"Mit største mål er, at behandlings-, rehabiliterings- sundheds- og forebyggelsestilbuddenes kvalitet hurtigst muligt skal være i overensstemmelse med de visioner, som Hovedbestyrelsen godkendte i 2006. Det er vigtigt for mig at vise, at vi "patienter" kan og vil indgå i et konstruktivt samarbejde om opgaveløsninger," siger Jette Bay.

 

ATTAK-udvalget

Susanne Dyrhoff Nyegaard

34 år

Uddannet historiker

"Jeg har siddet i ATTAK-udvalget som suppleant i to år og som formand i to år. Det tager tid at få et udvalg til at køre, og jeg er ikke færdig med det, jeg mener at kunne tilbyde. Derfor stillede jeg op som formand," fortæller Susanne Dyrhoff Nyegaard.

"Jeg håber på at øge kendskabet til sclerose. Derudover synes jeg også, at det er vigtigt at engagere så mange som muligt i det frivillige arbejde. Jeg tror, at det er muligt at skabe nogle aktiviteter og nogle arbejdsmetoder, der kan gøre arbejdet lettere. Mit største mål i tilværelsen er, at ingen ung med sclerose står alene."

 

Forskningsudvalget

Per Soelberg Sørensen

62 år

Uddannet læge

"Jeg har været formand for Forskningsudvalget de sidste to år og medlem flere år tidligere. Jeg fandt det naturligt at deltage i udvalgets arbejde som professor med speciale i multipel sclerose, idet jeg mener, at jeg med den baggrund har gode forudsætninger for at vurdere ansøgninger om støtte til forskningsprojekter.

Jeg håber at kunne bidrage til at opmuntre unge forskere til at interessere sig for forskning i multipel sclerose, så kvaliteten af scleroseforskning i Danmark fortsat kan være stigende. Mit største mål er at kunne øge midlerne til forskning i multipel sclerose i Danmark, herunder Scleroseforeningens fordeling af midler til forskning i sclerose."

 

Netværksudvalget

Jan Deebmann

45 år

Uddannet sygehjælper

"Jeg sad med i den strukturgruppe, som begyndte denne nye struktur. Derfor kunne jeg godt tænke mig at være med til at følge det op," fortæller Jan Deebmann.

"Jeg sad også som formand i det gamle rejseudvalg, men det er nu nedlagt og lagt ind under Netværksudvalget. Jeg håber at kunne være med til at støtte scleroseramte med tilbud om både social og psykologisk rådgivning. Jeg vil gerne være med til at bygge lokalafdelingerne op og være med til at udvikle tilbud og uddannelse af frivillige, scleroseramte og pårørende. Mit første mål er at få alle lokalafdelinger og deres hjemmesider op at stå."

 

Politisk udvalg

Lars Køster Svendsen

50 år

Uddannet Cand. Merc.

"Jeg ser Politisk udvalg som et centralt udvalg, da vi skal hjælpe hovedbestyrelsen og sekretariatets ledelse med at prioritere de primære strategiske indsatsområder rent politisk. Dvs. hvilke temaer skal der fokuseres på at få højt på dagsordenen i Folketinget, de politiske partier og i regioner og kommuner.

Mit håb er, at jeg kan bidrage til at udvalget får et godt samarbejde, hvilket er en forudsætning for, at et udvalg kan arbejde effektivt. Det er et nyt udvalg, som ikke har arbejdet sammen før, hvorfor det er centralt at alle får mulighed for at bidrage med deres kompetencer og deres interesser.

Det ultimative mål er naturligvis for de fleste af os, at vi gennem forskning i Danmark og globalt finder årsagen til sygdommen og dermed løsningen til at fjerne sygdommen eller dens virkninger. Men indtil det sker, og det kan jo desværre tage lang tid, må målet være at sikre at scleroseramte og deres familier kan have et værdigt og aktivt liv med aktivitet på arbejdsmarked og en god livskvalitet," siger Lars Køster Svendsen.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.