Gå til hovedindhold

De bornholmske ladies trodsede vejrguderne

1. juni 2010
Kort fortalt
Himmel og hav stod i et, da Ladywalk for sjette gang kom til Bornholm. Men det forhindrede ikke de bornholmske ladies i at finde travestøvlerne frem og trodse vejret med højt humør.
Thumbnail

Af Kira Madsen

Vejrguderne havde fundet det tunge skyts frem, da over 2000 kvinder mødte op for at gå Ladywalk på Bornholm til fordel for Scleroseforeningen og Hjerteforeningen. Regnen stod ned i stænger, det stormede en halv pelikan, og der var ikke et eneste solstrejf i de voksende vandpytter på solskinsøen.

Men det lod de seje bornholmske ladies sig ikke slå ud af. Selvom paraplyerne blæste væk, og regnslagene fløj op over hovedet, mødte kvinderne talstærkt op til årets Ladywalk.
 
Scleroseforeningens lokalafdeling på Bornholm stillede med et hold på 17 kvinder, og inden starten gik, holdt lokalafdelingens web- og pr-ansvarlige, Lillian Vibeke Hansen, tale for de fremmødte.

”Det er en god chance til at oplyse om, hvad sclerose er. Vi bliver mere synlige, og folk kan bedre forstå, hvad pengene skal bruges til. Det er godt i et lille samfund som vores, hvor der ikke er så mange penge,” forklarer Lillian, der selv har sclerose.

Ulrikke Drejer Plambeck var den yngste på holdet med sine 14 år.

”Jeg går med, fordi min mor har sclerose. Og selvom jeg er skeptisk på grund af vejret, så tror jeg, det bliver sjovt,” sagde Ulrikke, inden hun vovede sig ud i det ruskende regnvejr sammen med resten af holdet efter en festlig opvarmning til tonerne af ”Pretty Woman.”
 
Efterhånden som de gennemvåde og kolde jern-ladies kom dryppende tilbage fra de bornholmske skove med mudder langt op ad benene, kunne de slænge sig i en stol og nyde en omgang velfortjent læg-massage.

Humøret var højt til det sidste, og det er ikke sidste gang, kvinderne på Bornholm går Ladywalk. Næste års dato er allerede fastsat til den 30. maj, og mon ikke de bornholmske kvinder møder op - uanset vejret.

Næsten 40.000 kvinder gik i Agger, Frederikshavn, København, Nakskov, Odense, Rønne, Skælskør, Sønderborg, Aalborg og Århus. Se, hvor mange der gik i din by, og læs mere om Ladywalk her: www.ladywalk.dk

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.