Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
DCH: Tal ordentligt!
d. 29 juni 2010

Det Centrale Handicapråd opfordrer til en saglig tone i debatten om de stigende udgifter til det specialiserede socialområde. FN’s Handicapkonvention forpligter.

Af Kira Madsen

I det nyeste nummer af ”Lighedstegn”, der udgives af Center For Ligebehandling Af Handicappede (CLH), lægger Det Centrale Handicapråd (DCH) op til en ”anderledes saglig” tone i debatten.

Udgifterne til det såkaldte ”specialiserede socialområde”, der blandt andet dækker over udgifter til handicapområdet, er eksploderet, siden kommunerne overtog økonomien ved kommunalreformen. Det har fået flere kommunale topfolk til at kræve besparelser på området. DCH er enig i, at man skal diskutere udgifterne, som står for op til 21 procent af kommunernes udgifter, men tonen i debatten er kørt af sporet, mener DCH. Ord som ”Gøgeungeeffekt” får DCH til at konstatere med beklagelse, at retorikken er hård og unuanceret.
”Som formand for Det Centrale Handicapråd må jeg råbe vagt i gevær, når kommunerne lægger dette snit over for en række borgere, som har behov for hjælp. Mens andres kontakt til de kommunale ydelser begrænser sig til få, ganske vist vigtige dele af tilværelsen, er hele disse menneskers liv ofte lagt i hænderne på andre. Men desværre må jeg notere mig, at man skelner på denne måde i kommunerne, og at retorikken er blevet tiltagende hård. Kommunale topfolk har for eksempel beskrevet det specialiserede socialområde som en ”skadelig gøgeungeeffekt”,” siger formanden for Det Centrale Handicapråd, Ester Larsen, i en pressemeddelelse.
 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy