Gå til hovedindhold

Campinglivet holder Gitte i gang og sclerosen på afstand

9. oktober 2012
Kort fortalt
Tredje og sidste del af miniserien om at leve med sclerose på forskellige måder handler om Gitte Drejer, der har valgt at bo i en campingvogn

Af Kitt Kragelund

Gitte Drejer bor hele året i en campingvogn. Det har hun gjort i fem år nu, og den 40-årige førtidspensionist nyder campinglivets dagligdag.

”At bo her betyder, at jeg bliver holdt i gang. For min sclerose er det godt. Jeg har ikke mærket meget til den i de sidste fem år, hvor jeg har boet her på campingpladsen,” siger hun.

Gitte ville oprindeligt blot være campist i en kortere periode, men da hun oplevede den positive påvirkning på sygdommen, valgte hun at blive boende. Det er fem år siden.

Fastligger fællesskab

”Jeg blev tit ensom i min lejlighed. Man bliver ikke tvunget ud, og jeg havde jo intet arbejde, jeg skulle ud til. Man er ikke så ensom på en campingplads. Heller ikke om vinteren,” forklarer Gitte.

Hun boede i en lejlighed i Fjerritslev i Nordjylland, men nu nyder hun fællesskabet på Himmerland Camping og Feriecenter. Der er årligt mellem fire og seks fastliggere. Hun fortæller:

”Der er jo naturligvis et fællesskab. De ved alle, at jeg har sclerose, og jeg kan bare sige til, hvis jeg har brug for hjælp. Det er virkelig hyggeligt, og man bliver ikke så ensom.”

Mange års erfaring

Gittes mange år som campist har givet hende en del erfaringer. Blandt andet har hun observeret, at hun havde flere attaks, inden hun flyttede i campingvogn.

”Jeg har kun oplevet en kort periode med følelsesløshed i nogle fingre, udover de sædvanlige træthedsperioder. Derudover har jeg ikke haft nogle attaks i den tid, jeg har boet her,” husker Gitte.

Hendes dagligdag er tilrettelagt, så hun kan klare det meste selv. Enkelte ting, som hvis forteltet skal flyttes ellers stormsikres, får hun hjælp til. Gitte vil blive boende i campingvognen, så længe hun kan.

Fik du ikke læst de første to artikler? Du kan læse om clairvoyance her og om bagning her

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.