Gå til hovedindhold

Camilla kysser grønt

11. april 2013
Kort fortalt
Camilla Madsens er hovedperson i en video med ”Kys sclerose farvel”-kampagnens grønne læber.

Af Kitt Kragelund

De grønne læber, der er at finde over hele landet i forårskampagnen ”Kys sclerose farvel”, skal skabe opmærksomhed og samle penge ind til forskning i sclerose.

”Mine ben fungerer ikke, jeg har kramper i benene og gradvist svækkende muskelstyrke i højre hånd. I de sidste to et halvt år har jeg brugt en kørestol permanent,” fortæller Camilla Madsen, der er hovedperson i en af kampagnens videoer.

Ikke den samme kvinde

Camilla er sportsentusiast, men sclerosen har ændret hendes sportsgrene. I stedet for at være skiinstruktør, spille tennis og volleyball, dyrkede hun svømning og roning og nu håndcykling.

”Jeg elsker stadig sport, selvom det er hårdt at skulle undvære nogle sportsgrene. Min sygdom bliver kun værre, og der er ingen medicin til mig. Derfor bliver jeg ekstrem i de sportsgrene, jeg kan dyrke. Jeg lever i nuet, for pludselig er det måske min sidste tur i håndcyklen eller i svømmehallen,” fortæller hun.

Sclerosen har også ændret Camillas syn på sig selv som single kvinde. Hun forklarer:

”Jeg ser ikke længere den kvinde, jeg gerne vil være. Jeg ved ikke altid, hvordan jeg skal gribe det an, og jeg er bange for, om folk trækker sig, fordi jeg har sclerose.”

Positive tanker og frygt for fremtiden

Sygdommen, der har taget Camillas gangfunktion, har givet hende noget andet:

”Selvom sygdommen er skrækkelig, har den givet mig noget godt. Den har ændret min tankegang til noget bedre. Jeg er blevet mere tålmodig og bedre til at acceptere at folk, herunder også jeg selv, ikke er perfekte.”

Camilla er uddannet human fysiolog og ansat hos Arbejdstilsynet. Hun elsker sit arbejde og den faste hverdag. Dog prøver hun at undgå at tænke på fremtiden.

”Jeg frygter fremtiden. Jeg frygter tanken om, hvad jeg skal give afkald på næste gang.”

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.