Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Byferie er ikke let alle steder
d. 24 februar 2011

Der er stor forskel på provins og hovedstad, når turistattraktionerne informerer om tilgængelighed

Det er svært at få information om adgangsforholdene til attraktioner i de fire største byer i Danmark. Der er stor forskel på, om man vil besøge museer i København eller i Ålborg.
Det er ”Foreningen Tilgængelighed for alle”, der har undersøgt de danske storbyer og deres attraktioner – og hvor gode de er til at informere om tilgængelighed.

Godt at vide inden besøg

Hvis man har funktionsnedsættelse har det stor betydning, at man kan få pålidelig information om tilgængeligheden til museer og forlystelser, inden man planlægger et besøg. Er man dårligt gående, har nedsat syn eller sidder i kørestol vil man ikke planlægge et besøg uden at have vished for, at man rent faktisk også kan opleve det, man regner med at kunne opleve. 
Godadgang.dk giver overblik
På hjemmesiden godadgang.dk kan man finde alle de steder i Danmark, der er registreret og mærket for tilgængelighed.  I København har rigtig mange museer, oplevelser og forlystelser valgt at informere gæsterne om tilgængeligheden og dermed åbnet for at endnu flere kan planlægge at besøge stederne.

Provinsen halter

Anderledes ser det ud for Århus, Odense og Ålborg. Mens listen over tilgængelighedsmærkede steder i København rummer godt 45 interessante steder, er der i Odense, Århus og Ålborg kun tale om et fåtal.

Læs mere om tilgængelighed

Stederne kan blive registreret på hjemmesiden godadgang.dk – hvor du også kan se listen med 45 steder i København, der informerer om tilgængelighed.
http://www.godadgang.dk/nyhedsbreve/storbyferieerikkeligelet.asp

 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy