Gå til hovedindhold

BERETNING 2012

26. august 2012
Kort fortalt
Vi har i løbet af 2011 haft en række arrangementer jeg her kort vil fortælle om.

Nytårskur

Vi startede året med en hyggelig eftermiddag i Kvarterhuset, hvor vi fik noget godt at spise, og underholdning fra mandskoret Mandhatten. Under kaffen havde vi traditionens tro amerikansk lotteri, med mange gode præmier.                 

Møde med Socialrådgiver Dorrit Due og Psykolog Yvonne Dam Mønsted

Vores socialrådgiver Dorrit Due og Psykolog Yvonne Dam Mønsted, havde vi sat stævne inde på KUC, til en god informations aften. Yvonne fortalte om forskellige ting som man kan komme til at tumle med når man har fået konstateret Sclerose – og hun kom med forskellige redskaber til hvordan man kan håndterer tingene.

Dorrit gav eksempler på ting man skal være opmærksom på i forbindelse med job, overgang til flexjob, el. måske videre til pension. Der kan være forskellige kampe med kommunen i forbindelse med hjælp i hjemmet og ansøgning på hjælpemidler og handicap bil. Der var også lige kommet nye regler for det blå skilt i bilen vi blev gjort opmærksom på.

En aften med en god lille appetitvækker på forskellige problemstillinger, men ikke mindst på at vi har vores rådgiver i foreningen som vi kan bruge.

Grill og hygge i Madsby LegePark, Fredericia    

En våd regnvejrs dag i juni fandt vi sammen i den storetræ hytte i Madsby lege park og trods det kolde vejr fik vi en hyggelig dag, hvor Steen fik grillet nogle fantastiske svine koteletter fra Super Bedst i Christiansfeld. Hver især havde vi forskelligt tilbehør med dertil og kaffe på kanden. Selv om der ikke just var vejr til at komme rundt og nyde stedet, var der dog nogle stykker der trodsede regndråberne, og hilste på parkens dyr.

Café Aften på Nicolai med film 

På Cafe Nicolai, en dejlig dag i august mødtes vi for at se storfilmen - Kongens store tale. En rigtig god film som varmt kan anbefales. Men først fik vi en overraskelse af et, mad orgie. Vi havde ikke helt fået fat i hvad menuen bestod af, så da det første kom ind, kiggede vi lidt rundt og tænkte, kan vi mon blive mæt af det, det så sådan lidt tyndt ud. Det var det de kalder 3 * Bruschetta – som er Lufttørret skinke med pesto, tomat med mozarella og laks med mascarpone. Men de blev ved med at komme ind med det og da vi havde spist godt af det, gik det op for os at vi bagefter fik Pizza og der kom mange pizzaer, og de smagte også bare så godt, så vi følte os alle som små runde bolde der kunne trille derfra. 

Foredrag

I oktober var vi inviteret til foredrag i Lokalafdelingen i Vejle, hvor de havde fået fat i Coach, trivselsrådgiver, inspirator og foredragsholder Birgitte Svendsen med emnet Positiv Psykologi. Det blev en aften i det positive tegn, med fokus på det man er bedst til, og slut med at bruge tid på at arbejde på sine svagheder. 

Birgitte arbejder med de stærke sider, positive følelser og muligheden for at skabe et lykkeligt liv.

Bowling 

I efteråret har vi jo en tradition for at vi skal ud at bowle og om ikke det igen blev en hyggelig aften, med bowl og buffet. Vi fik også igen uddelt vores pokaler for aftenens højest scorende point, de gik til Charlotte Pedersen

Julearrangement                        

Jule hygge og banko blev en god coktail i Sct. Jørgens gård i Fredericia. Vi havde fået fat i så mange præmier at bankospillet ingen ende ville tage, men vi fik dog tid til hyggesnak bagefter over en kop gløgg og æbleskiver.

Aflysninger 

To arrangementer måtte vi desværre aflyse, - Spille aften, hvor vi skulle have hygget og spillet forskellige spil og – Besøg på ridecenter og hørt om ridefysioterapi ved ridefysioterapeut Merete Giørtz-Carlsen. Der var kun tilmeldt henholdsvis en og tre og det vurderede vi at være for få til at gennemfører. Især besøget på ridecentret da det var temmelig dyr at leje for nogle timer, hvor man jo også kunne få muligheden for at prøve en tur på en hest.

Men generelt må vi sige at arrangementerne har været pænt og stabilt besøgt. Lige fra 11 i Madsbypark til 30 ved årsmødet og omkring 25 ved både nytårskur, cafe, bowling og julehygge.

Byttepenge kampagne

Den landsdækkende Byttepenge kampagne som vi jo er en del af, er blevet en tilbage vendende indsamling. Lidt over 500 frivillige, var en del af, en fantastiske indsamling i 2011. Der har landet over været opsat 12.000 indsamlingsbøsser som har givet 1.200.000 kr. til forskning i, ”hvorfor flere kvinder får sclerose.”  (1.3 mio. i 2010) Byttepengeindsamlingen gav pengene mere end 4 gange igen, ift. voresudgifter, og indsamlingen er et rigtig godt eksempel på, at mange bække små gør en stor å.

Vi har her i afdelingen indsamlet 37.292,50 kr. i 280 indsamlings bøsser De 11.990,24 er indsamlet i Fredericia og 25.302,26 i Kolding og omegns byerne (Vamd.Lunders.Christ) Ikke helt det resultat vi havde sat næsen op efter, da vi i 2010 indsamlede 43.739 kr. på 50 færre indsamlings bøsser. Tager vi gns. Pr. indsamlingsbøsse i 2010 og ganger op med antallet af indsamlingsbøsser i 2011 burde resultatet have været 53.247 

Det skal dog siges at vi missede en god Netto butik, idet at chefen der var på orlov og de øvrige ansatte var ikke klar til at tage ansvaret og sige ja til indsamlings bøsserne. Men alligevel et flot resultat vi kan være stolte af, folk er flittige til at lægge i bøsserne, da vi er det område med det 10. bedste resultat. 

Rap om Kap 

I september kunne vi glæde os over en kæmpe succes nemlig ”Rap om Kap” 4000 ANDelsbeviser nåede vi lige at få udsolgt, en time før vi satte ænderne i vandet. En event med et minimum af udgifter kun lige knap 16.000. Der var kommet sponsorater på 5000 kr., derved lavede vi et overskud på godt 89.000 kr. Dvs. 44.528,50 til forskning og lige så til lokalafdelingen. Men sådan en succes kommer jo ikke af sig selv. Der har siddet en styregruppe som har arbejdet hårdt frem mod målet. Breve ud til evt. sponsorer, aftaler med forskellige samarbejdspartnere, indsamle præmier, sorterer lodder.

Og der skal her lyde en stor tak til Per Boesen som løftede og holdt det forkromede overblik over eventen. Og derefter det store arbejde med at, sælge lodderne. 

Vi havde to fælles salgsdage. Foreningens dag og et på storetorv i storcentret. Men et er sikkert, det er ind/udgangene fra supermarkederne der er det store salg i, - Liva, føtex, superbrugs, super Bedst, ABC. Ikke at det skal blive en vane at nævne nogen frem for andre, - så kan jeg alligevel ikke lade være med at rette opmærksomheden på Kirsten Boesen som ene og alene solgte de 2500 ANDelsbeviser – tak for det.

Det var jo lidt et sats at hæve antallet af lodder fra 2500 til 4000, det kan da godt give lidt ambitions stress. Men modsat – der er jo ingen regel om at der skal være udsolgt og når trykkeren er i gang koster det jo ikke så meget at trykke de sidste.

Forløsningen kom den 3. sep. – Vejret var jo med os, lige netop den dag imellem alle regnvejrs dagene fik vi høj sol. God musik fra Chief Joseph understøttede dagens arbejde, mad havde vi fået sponsoreret fra Mums så ingen skulle gå sultne hjem.

Spændingen steg dog noget da Falck ankom, for de havde ikke de der FlydeSpærre med. Falck manden der stod for det, havde pakke traileren nogle dage forinden, så den lige var klar til om morgenen. Men væk var den da han skulle af sted.Den var endt i Egtved da nogen skulle køre forskellige ting der til. Så han havde noget sved på panden, da han opdagede det, - om de nu kunne nå at komme frem til at samle ænder op. Og så var han meget spændt på om der var for meget strøm, pga. den megen regn vi havde fået. Han havde været nede og kigge to dage forinden og der havde vi ikke kunnet gennemføre det.

Men alt gik godt, de 50 vinder ænder blev samlet op og alle 4000 plasticænder kom sikkert i land ved Falck og kajak roernes hjælp.

Frivillige

Og så vil jeg gerne rette min opmærksomhed på alle de frivillige, som laver et uundværligt og godt stykke arbejde for os selv - medlemmerne, sclerosesagen og forskning. Jeg har rettet en tak til jer/dem ved vores frivillig komsammen, men det kan ikke siges en gang for meget, - tak for det arbejde i har bidraget med Og det gælder jo også en fantastisk bestyrelse, som er en fornøjelse at arbejde sammen med.

Og jeg vil gerne fortsætte med at sige Tak til Inger Kondrup, vores regionskonsulent, som altid er til støtte og hjælp for lokalafdelingen, Tak for et godt samarbejde.

Og ikke mindst, Tak til alle jer der møder op til arrangementerne, det jo det, der gør det sjovt at være med.

Afslutningsvis, håber jeg husker alle, vil jeg gerne sige tak til ALLE vore sponsorer gennem året,Krone Taxi, Cafe Clein og Auto Centralen, for direkte sponsor bidrag til lokalafdelingen.

Derudover SKAL der nævnes lige omkring 75 firmaer, banker og butikker som har givet penge, købt ANDelsbeviser el. givet gaver ved Rok, julehyggen og nytårskuren.

Det var det, alt for nu og jeg glæder mig til det kommende år i Scleroseforeningen – lokalafdelingen Fredericia – Kolding.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.