Støt os i kampen
for et bedre liv

I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
I kampen mod sclerose, udgør offentlig støtte kun 4% af vores indtægter. Din donation er afgørende!
DKK
Støt os
Alle taler om medicinsk cannabis i dag
d. 11 december 2015

Der er førstebehandling af lovforslag om legalisering i dag, og en række medier sætter spot på problemet. Begge dele vækker glæde i Scleroseforeningen.

I dag førstebehandles lovforslag om legalisering af medicinsk cannabis. Det er et forslag fremstillet af Alternativet. I et debatindlæg i dag i Information skriver Sundhedsordfører hos Alternativet, Carolina Magdalene Maier:
»Danske politikere bør lytte til patienterne og de udenlandske erfaringer med medicinsk cannabis. Så klar er Scleroseforeningens holdning til medicinsk cannabis. En holdning, der bygger på erfaringer fra Tyskland, Italien, Finland, Slovakiet, Schweiz og Holland. I Alternativet er vi helt enige.”

Vi er glade på medlemmernes vegne

Hos Scleroseforeningen er direktør Klaus Høm glad for det forslag, der fremstilles i dag.
”En gruppe af sclerosepatienter bruger cannabis som lindring af smerter og spasmer. Ud fra de mange patienterfaringer, som Scleroseforeningen er i besiddelse af, er der ingen tvivl om, at mange mennesker med sclerose oplever, at cannabis har en positiv effekt på deres symptomer,” siger Klaus Høm og fortsætter:

”Derfor er det godt, at der både kommer fokus på emnet, og at Folketinget i dag tager stilling til det lovforslag, som der lige nu tegner sig et politisk flertal for. En af de gode ting ved forslaget er, at det giver mulighed for at importere medicinsk cannabis fra Holland, hvor det er produceret under kontrollerede forhold,” siger han.

I morges fortalte han om problematikken på TV2 News.

Medierne sætter spot

En række andre medier skriver i går og i dag også om medicinsk cannabis.
TV2 Nyhederne kl. 22 i aftes handlede også om for og imod, og i Jyllandsposten i dag (og i går) er der også flere historier for og imod. Læs mere her:
http://jyllands-posten.dk/politik/ECE8291070/DF-vil-g%C3%B8re-cannabis-l...
Organisationen Students for Sensible Drug Policy Denmark har også presset på i denne uge og har blandt andet lavet tre små film, der viser hver deres side af medicinsk cannabis. Den tredje af dem har Jack Mikkelsen i fokus – han har sclerose og har mange gange fortalt om hans brug af cannabis.

Her kan du se de tre film:

https://www.facebook.com/ssdpdenmark/videos/vb.1666092940315032/16739972...

https://www.facebook.com/ssdpdenmark/videos/vb.1666092940315032/1675211699403156/?type=2&theater

https://www.facebook.com/ssdpdenmark/videos/vb.1666092940315032/1675753839348942/?type=2&theater

Scleroseforeningen har i flere år været meget aktive i forhold til legalisering af medicinsk cannabis.
Her kan du læse et omfattende tema om emnet og møde brugere og eksperter.

 

Tilføj kommentar

Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.
Scleroseforeningen bruger et spam-filter på vores kommentarfelt for at sikre os imod misbrug. Du kan læse mere om filteret her: Mollom privacy policy