Gå til hovedindhold

250 millioner kroner til scleroseforskning i USA i 2012

2. december 2011
Kort fortalt
Den amerikanske scleroseforening satser på at investere 45,2 millioner dollars i scleroseforskning det kommende år. 16 millioner er allerede øremærket
Thumbnail

Af Louise Wendt Jensen, forskningsformidler

The National MS Society, som den amerikanske scleroseforening hedder, har netop sat titel på 32 forskningsprojekter indenfor sclerose, der til sammen får 16 millioner dollars næste år. Det svarer til næsten 89 millioner kroner, som hovedsagligt er indsamlede midler.

Alle spor skal forfølges

Men det er kun en del af den pose penge på 45,2 millioner dollars, altså lidt over 250 millioner kroner, som foreningen regner med at putte i både nye og allerede eksisterende forskningsprojekter i 2012.

”Vores aggressive løbende investering i MS forskning har resulteret i nye behandlinger, bedre metoder til diagnosticering, og forbedrede sygdoms-strategier for mennesker, der lever med sclerose. Vi vil fortsat sikre, at ingen chance spildes, når det gælder forfølgelsen af nye lovende spor, der kan fremme vores mission,” siger Cyndi Zagieboylo, der er direktør for foreningen.

Bredt spektrum af projekter

Over 70 internationale specialister har været med til at vurdere forskningsprojekterne, der alle er amerikanske på nær to som pågår i henholdsvis Storbritannien og Argentina. De nye projekter fokuserer blandet andet på, at finde nye måder til at fremme beskyttelsen af nervesystemet. Et projekt handler om at finde træningsteknikker til at fremme kognitive funktioner, mens et andet studie skal undersøge, om bakterier i kroppen kan udløse angreb på immunsystemet.

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.