Gå til hovedindhold

100 udsendelser på et år

8. januar 2013
Kort fortalt
Radio MS har vind i sejlene. Med udgangen af 2012 er der lavet 100 udsendelser, og der er flere nye programmer og værter på vej

Af Peter P. Christensen


I dag modtog Radio MS en mail fra en lytter. En nydiagnosticeret kvinde, der skriver, at hun har fået utroligt meget ud af at lytte til Radio MS’s mange udsendelser. Radioen har betydet, at hun ikke føler sig så alene med sin sygdom mere. Hun har brugt Radio MS til at komme ud over ensomhedsfølelsen.
”Det er den slags mails, der gør, at vi gerne vil lave 100 udsendelser mere,” siger Nils Freitag, der er et af de fem bestyrelsesmedlemmer i Radio MS og vært på udsendelserne ”Hyrevognen” og ”De Progressive”. To af de i alt 12 udsendelsesserier, som der nu ligger 100 af. Alle produceret i 2012.

Giver positiv mening at lave radio

Nils Freitag mødte ”stationsforstanderen” Rix Untidt via facebook og er siden blevet en fast del af Radio MS. Det har haft en stor betydning for Nils:
”Det er en fantastisk ting, vi har fået skabt, og for mig har radioen væren en katalysator, der har givet mig en anden indgangsvinkel til livet. Her føler jeg, at jeg gør en forskel. Til at begynde med var jeg meget sur på alting, da jeg fik min diagnose i 2011. Men arbejdet med radioen har givet mig noget positivt, jeg kan bruge min MS til,” forklarer Nils Freitag.

Brugerne er med

Ifølge Nils Freitag får lytterne en masse inspiration fra og mulighed for at bidrage til udsendelserne. 
”Lytterne får en oplevelse af, at de kan gøre noget selv. Vi er meget åbne for input og bruger sociale medier i processen. Vi lægger testudsendelser ud på facebook og spørger efter lytternes input. Vi efterlyser emner og håber, at vi kan være med til at sætte fokus på det oversete,” siger han og fortæller, at 2013 vil byde på mere brugerinvolvering.
”Vi vil bruge de sociale medier – og inddrage brugerne mere i 2013. Desuden er der en række andre tiltag på vej i 2013. Vi har blandt andet planer om fire nye værter,” siger Nils Freitag. De 4 nye bliver en terapeut til udsendelsesrækken ”Terapeutens værksted”. En alternativ terapeut til alt, der ikke er lægeligt, en socialrådgiver, der skal med i udsendelserne ”Jura”, og så forhåbentlig en læge til en udsendelsesrække.

Fakta om Radio MS

I dag er der 12 forskellige udsendelsesserier på Radio MS, og der er ni forskellige værter, der laver dem. Og der ligger altså 100 udsendelser, der kan afspilles. Der er 4500 unikke besøg per måned på radioen.

Radio MS er en internetradio, og den kan høres via hjemmesiden www.radioms.dk

Du kan også lytte til udsendelserne via facebook på siden www.facebook.com/radioms

Radio MS er også en forening, du kan blive medlem af. Læs mere på radioms.dk

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.