Gå til hovedindhold

”Der er mange andre med sclerose, der ikke kan, og derfor må jeg”

5. juli 2017
Kort fortalt

Ambassadør. Den nye titel er én, som Søs Leerbeck har sagt ja til, fordi hun tror på, at der er mere at gøre for mennesker, der har sclerose.

Thumbnail

År 2017 startede hårdt ud for 37-årige Søs Leerbeck. Hun fik nemlig beskeden om, at hun har attakvis sclerose. Præcis som hendes far og søster også har. 

”Jeg kendte jo godt til den her sygdom, men alligevel røg jeg i starten virkelig langt ned psykisk, for det er sgu hårdt at få sådan en diagnose,” fortæller Søs. 

Men der gik ikke længe før hun fik vendt nedturen, og råbte FANDEME NEJ. Den sygdom skulle ikke have lov at bestemme. Det skulle hun selv! 

”Det har jeg så efterfølgende fundet ud af, at jeg desværre ikke rigtig selv kan styre,” forklarer Søs og smiler. Det ser næsten ud som om, at hun tænker, hvor fjollet det var, at hun overhovedet troede, at hun kunne det. 

Men hun kan noget andet. 

Søs er typen, der oser af overskud fra det øjeblik, man møder hende, og overskuddet har fået hende til at springe ud som ambassadør. Sådan én, der er ansigtet ud ad til, når det handler om Gigt- og Scleroseforeningens husstandsindsamling den 10. september. 

”Jeg er jo stadig frisk og ikke meget mærket af sygdommen, så jeg føler bare, at jeg må gøre noget aktivt, fordi jeg kan,” fortæller hun.

Det er derfor, hun har meldt sig som ambassadør og indsamler. Fordi hun kan. Og fordi hun ved, at mange andre ikke kan. 

Og så er der jo selvfølgelig også en anden grund. 

”Jeg bliver simpelthen nødt til at tro på, at der er noget at gøre for alle os, der har sclerose. Så jeg håber, at jeg på den her måde kan gøre en forskel, så der bliver samlet endnu flere penge ind til forskningen i sclerose,” uddyber hun. 

 

Der er ingen kommentar endnu

Tilføj kommentar

Dit navn

Ren tekst

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
Vær opmærksom på at din kommentar er offentlig.