Gå til hovedindhold

Støt Tommas i kampen mod sclerose

Støt Tommas i kampen mod sclerose

 

40-årig Tommas Hansen, der bor i Ulfborg sammen med Christina og deres to børn Julie og Lea, fik for cirka halvandet år siden stillet diagnosen dissemineret sclerose.

Det hele startede med lammelse af venstre side og senere dobbeltsyn på det højre øje. Det ændrede på mange måder Tommas´ liv. Mange tanker blev tænkt, og der skulle træffes nye valg, samtidig med, at frygten og angsten for det uvisse, og afmagten over ikke at kunne få svar, var enorm.

I starten kunne Tommas slet ikke overskue konsekvenserne af at have fået en alvorlig kronisk sygdom, men efter nogen tid lykkedes det ham at forholde sig til sygdommen og respektere, at ”sådan er det bare”. Han lagde en plan for sit fremtidige liv, hvor han ville modtage relevant behandling, dyrke motion og ændre sin levemåde, og samtidig ville han prioritere et positivt livssyn højt.

Det er lykkedes for ham i et omfang, så han i dag mærker minimalt til sygdommen, og han er ikke i tvivl om, at motion er en væsentlig årsag til, at han kan opretholde en ”normal” hverdag. Han har endog overskud til at yde sit bidrag til, at der findes muligheder for at bekæmpe sclerosen. Det gør han ved at arrangere en Bike-fit Event, Dit Center mod Sclerose, i Ulfborg Fritidscenter den 14. juni fra klokken 8 til klokken 20. Der bliver 12 timers spinning, pilates, linedans og zumba, og så bliver der arrangeret legedag for børn, med unge ledere.

Alle indtægter i forbindelse med arrangementet den 14. juni, går ubeskåret til forskning i sclerose. Det er meget magtpåliggende for Tommas at yde den indsats, han er i stand til, i kampen mod sclerosen, og hans store håb er, at han kan være med til at inspirere andre til at gøre en indsats og støtte det gode formål samt gøre opmærksom på at det hjælper at yde en indsats via bl.a. Motion.

Men Tommas gør endnu mere. Han deltager i Scleroseforeningens cykelevent, Cykelnerven, i dagene 23. til 29. juni, hvor han sammen med de fire OL-guldvindere fra den oprindelige Guldfirer i roning, Eskild Ebbesen, Thomas Poulsen, Victor Feddersen og Niels Laulund samt de tre TV 2-folk Michaels Kamber, Peter Tanev og Claus Elming stiger på cyklen i den gode sags tjeneste. Udfordringen med at cykle op ad de seks barske bjerge i Pyrenærerne på tre dage tiltaler mange cykelentusiaster og motionistfreaks, og Tommas har, sammen med de nævnte deltagere og ca. 50 andre deltagere fundraiset penge til forskning i sclerose. Tommas har i den forbindelse haft kontakt med en række meget positive sponsorer, og han har allerede tilsagn om 48.000 kroner

Cykelnerven finder sted tre uger før Tour de France-feltet skal over de samme bjerge, blandt andre berømte Tourmalet, hvor årets store cykelløb nemt kan blive afgjort.

Se mere om Tommas og Cykelnerven på www.tommashansen.dk