Gå til hovedindhold

Zink

Spørgsmål

Jeg har en meget lav blodprocent og er samtidig meget i tvivl om hvad der er rigtigt. Jeg spiser varieret, og følger principperne for sclerosekosten så godt som muligt. Kan jeg tage jern i for eksempel 2 måneder så procenten er oppe igen? Det hjælper ikke umidellbart med mere grønt osv., som jo ellers er anbefalet. Har du et godt råd? Det kan slutteligt være at jeg lige skal tilføje, at det var en umarvende periode med megt arbejde, en flytning og eksamen, der "vippede" mig.

Svar

Det lyder fint, at du spiser efter principperne i MS-kosten, så vidt muligt. En væsentlig oplysning er, at det var arbejde, en flytning og en eksamen, der "vippede " dig. I lyset af dette vil jeg foreslå dig at få taget en zinktest, for eksempel hos den lokale helsekostbutik. Hvis du har zinkmangel (viser sig via smagen), vil jeg foreslå dig at købe Metagenics Zink Drik (dansk forhandler: Natur Energi). Tag 7,5 ml dagligt ved sengetid i ca. 2 måneder, eller indtil produktet smager grimt.

Umiddelbart vil jeg foreslå dig at vente med jerntilskud. Du kan efter du har taget zink i en periode på ca. 2 måneder, og derefter fået kontrolleret dit jernniveau i blodet, samt eventuelt følge op med Kraüterblut. At stresse ned efter en periode med stor travlhed er jo også vigtigt for at bevare et godt helbred.