Gå til hovedindhold

Yderligere træning

Spørgsmål
Jeg var 56 år, da jeg for 3 år siden fik konstateret sclerose. Var dengang i god form. jeg er vel ikke hårdt ramt, men bliver dårlig/utilpas af at træne i motionsmaskiner. Hvis dette ikke længere er en træningsmulighed for mig, hvad gør jeg så? Jeg har det fint med ridning og let morgengymnastik samt et par km. på min motionscykel, bare jeg er nær min sofa. Varmtvandssvømning duer heller ikke for mig - er prøvet. Det hedder sig jo at "vi" skal holdes os selv igang, ellers er det vores egen skyld, når det går ned af bakke. Så hvad kan jeg gøre?
Svar

Først og fremmest er det nu ikke altid ens egen skyld, hvis det går ned af bakke, men det er rigtigt at man kan mindske nogle symptomer ved træningen. Som jeg forstår din mail, så rider du, laver let morgengymnastik og cykler på din motionscykel. Ridningen giver blandt andet balance og muskeltræning, morgengymnastikken formodentlig noget bevægelighed og motionscyklen konditionstræning. Så jeg vil mene at du er dækket meget godt ind.

Hvis du vil tilføje noget vil jeg foreslå yoga (for smidighed og åndedræt) eller pilates (for styrke, smidighed og åndedræt). Stavgang er også et godt supplement (balance, styrke og kondition).