Gå til hovedindhold

Vurdering af arbejdsevne

Spørgsmål
I tirsdags fik jeg at vide af min arbejsdgiver, at de ikke vil ansatte mig. Lige pt. har jeg en vikariat-stilling, men vil gerne havde en fast stilling. De sagde, at grunden til at de ikke ville ansætte mig var, at de mente at jeg var påvirket af min sygdom; at jeg blive konfus eller forvirret, hvis der kom ændringer til min dag.

Jeg ved simplehen ikke hvad jeg skal gøre og hvordan.

Min leder har tilbudt at tage kontakt til jobcenter og at jeg skal tage en revalidering, men hvordan er det så; kan jeg så ikke modtage dagpenge/kontanthjælp?

Jeg har kontaktet min MS-sygeplejerske på sygehuset og hun vil kontakte en socialrådgiver, som kan hjælpe mig. til hjælpe mig.

Lige nu, føler jeg mig dog totalt lost, så håber I kan hjælpe mig lidt på vej.
Svar
Jeg forstår din situation sådan, at du i øjeblikket er ansat på almindelige vilkår i et vikariat, som nu udløber. Din leder har så vurderet, at du ikke kan ansættes i en fast stilling på disse vilkår. Det er en barsk besked og det påvirker dig selvfølgelig.

Spørgsmålet er nu - som jeg opfatter det - hvorvidt du reelt er i stand til at stå til rådighed for et fuldtidsjob, når dit vikariat udløber?

Det lyder som om du har behov for at få vurderet hvor meget og under hvilke vilkår, du bedst kan arbejde. Jobcentret i din kommune er forpligtet til at vejlede dig om, hvordan du skal forholde dig. Jeg tænker, at du er medlem af en faglig organisation, der også vil have mulighed for at vejlede dig.

Hvorvidt du kan være berettiget til et fleksjob kan jeg ikke udtale mig om, men vil anbefale dig at orientere dig nærmere om reglerne, som du blandt andet kan finde på Scleroseforeningens hjemmeside, under "Livet med sclerose".