Gå til hovedindhold

Voldsomme smerter i øjet

Spørgsmål

Jeg er 40 år og har haft sklerose i snart 13 år. Jeg har tidligere haft synsnervebetændelse og har indimellem voldsomme smerter i mit øje. Jeg tager håndkøbsmedicin for smerterne 2 Panodil eller Pinex og 2 Treo. Det er ikke noget der hjælper nævneværdigt. Jeg vil høre om der er en anden form for smertestillende, der kan afhjælpe mine gener, evt. en anden kombination af smertestillende. Nogle gange hjælper en isterning i munden, giver det mening ud fra et neurologisk perspektiv?

Svar

Hvis du ikke lider af sur mave, kan du prøve Ibubrufen i stedet for Treo. De findes i håndkøb på 200 mg. Du skal nok tage 2 stk. a 200 mg for at opnå effekt. Hvis du får tendes til sur mave, kan du købe medicin i håndkøb mod dette.
Det andet har jeg ingen forklaring på,  med mindre det er jagende/stødvise smerter som også går ud i tindingen/panden, så er noget der hedder trigeminusneuralgi. Men der plejer isterning snarere at provokere smerterne. Hvis der er tale om dette, skal du måske have noget medicin mod "nervesmerter", men det skal en læge vurdere. Det kan være forbundet med bivirkninger.