Gå til hovedindhold

Virker Methotrexat mod MS

Spørgsmål

Jeg er en mand på 39 år. Der fik konstateret sklerose i 2009. Efterfølgende har jeg også fået psoriasis og psoriasisgigt. Mit problem er at jeg har været på hospitalet hos en professor, som mener jeg skal af med min Rebif 44, beta interferon - tager sprøjte 3 gange om ugen. Og istedet tage 15 mg. Methotrexat 1 gang ugentligt. Da jeg er blevet sat igang med den medicin af reumatologisk afdeling. Jeg er nervøs for, det kan skabe problemer for min sklerose, som jeg anser som mit vigtigste problem. I de 4 år jeg har taget Rebif har jeg kun haft et mindre attak. Så jeg føler at Rebif er en sikker medicin. Jeg er ikke meget for at skulle være forsøgskanin. Er det veldokumenteret, at Methotrexat gør det samme som Rebif?

Svar

Jeg kan desværre ikke rådgive dig vedrørende behandling, da jeg ikke har kendskab til dit forløb og undersøgelsesresultater. Generelt kan jeg sige, at der ikke er dokumentation for effekt af lavdosis Methotrexat som monoterapi (eneste behandling) ved attakvis eller progressiv MS, se link fra The Cochrane Library - Methotrexate for multiple sclerosis.
Derimod er der dokumentation for at Rebif virker mod attakker ved MS, se link fra The Cochrane Library - Immunomodulators and immunosuppressants for multiple sclerosis: a network meta-analysis.