Gå til hovedindhold

Ventetid på sclerosebehandling

Spørgsmål

Jeg er 29 år og fik for 14 dage siden konstateret sclerose. Mit spørgsmål til jer er, hvor lang tid skal der lovgivningmæssige gå, før jeg kan komme i behandling på Scleroseafdelingen?

Jeg har fået lavet alle de forundersøgelser der skal til, dvs. MR scanning, rygmarvsprøve og SEB undersøgelse. Jeg går nu blot og venter på en indkaldelse, men får af vide, at de ikke kan give mig en tid endnu grundet ventetid, da lægerne har sommerferie. Hvad har jeg som patient af krav og mulighed for hurtig behandling?

Svar

Med behandling går jeg ud fra, at du mener immunmodulerende medicin, dvs. forebyggelse af attakker? Det må kun foretages af de ialt 14 neurologiske afdelinger i Danmark. Som alle andre offentligt ansatte har også læger og sygeplejersker typisk 3 ugers sommerferie, og kapaciteten er følgelig nedsat i sommerferieperioden.

Det er specialiseret behandling, der ikke kan overtages af andre, så du kan ikke gøre andet end at vente, til du får en indkaldelse. Hvis du bor i en region med flere neurologiske afdelinger, kan du evt. prøve at høre på ventetiden på andre af regionens neurologiske afdelinger. Jeg har for nogle år siden oplevet en patient, der var utilfreds med ventetiden og ringede til alle landets neurologiske afdelinger, og endte med at vende tilbage til min afdeling, da ingen kunne tilbyde hurtigere behandling.