Gå til hovedindhold

Ventetid på MR scanning

Spørgsmål

Min kusine fik at vide, at der er stærk mistanke om, at hun har sclerose og snarest skal scannes. 4 uger efter har hun så fået at vide, at der er 26 ugers ventetid. Kan det virkelig være rigtigt?

Hun har i de 4 uger haft to attack-lignende perioder. Jeg mener at der må være visse regler for, hvor længe hun maximum skal vente?

Svar

Jeg giver dig ret i at 26 uger lyder meget længe for en MR scanning på en patient mistænkt for sclerose, især hvis nylig sygdomsaktivitet. Ventetiderne varierer - udover hvilke type MR scanning man har ordineret - efter kapacitet på den lokale røntgenafdeling og prioritet, men så længe har jeg aldrig hørt.

Jeg foreslår at din kusine ringer eller skriver til henvisende afdeling, og anmoder henvisende læge om at få tiden fremskyndet. Hvis navnet på lægen ikke kendes, kan din kusine evt. skrive til den ledende overlæge. Mon hun i brevet med den oplyste tid er blevet gjort opmærksom på, hvilke rettigheder hun har til at få MR scanningen lavet privat eller evt. på en anden afdeling i regionen, hvis ventetid er over et vist antal uger?

Endelig kan din kusine evt. parallelt hermed kontakte hospitalets patientvejleder og få råd. Held og lykke.
Er der i øvrigt aftalt tid for rygvæskeprøve, idet den typisk også laves ved mistanke om sclerose?