Gå til hovedindhold

Vedvarende fuldmagt, generalfuldmagt

Spørgsmål

Min eksmand er begyndt at få svært ved at skrive under på, for eksempel, papirer fra banken.

Hvis der bliver lavet en generalfuldmagt, eller hvad det nu hedder, kan vores datter på 22 år så skrive under for ham, og kan hun eventuelt også gøre det når hans kørekort skal fornyes? Hun har i forvejen fuldmagt til at hæve penge til ham.

Svar

Det vil være en rigtig fremgangsmåde at få udfærdiget en generalfuldmagt eller vedvarende fuldmagt, når der opstår vanskeligheder med selv at underskrive. Jeres datter, der er myndig, kan, hvis hun selv er indstillet på det, udmærket være den, man giver fuldmagten til.

Når fuldmagten skal laves, vil jeg anbefale, at en advokat udfærdiger den og man får drøftet hvor omfattende den skal være, herunder om der tillige skal være tale om fuldmagt i relation til forvaltningsloven vedrørende partsrepræsentation og sundhedsloven vedrørende behandling m.v.

Fuldmagten, der er lavet i banken, gælder typisk kun i relation til at hæve på konti på fuldmagtsgiverens vegne og omfatter ikke andre forhold. En generalfuldmagt eller vedvarende fuldmagt bør indeholde ret til også at disponere i andre økonomiske relationer.