Gå til hovedindhold

Vederlagsfri ridefysioterapi

Spørgsmål

Jeg har søgt min læge om en henvisning til ridefysioterapi og fået et nej, kan det være rigtigt? Hun begrunder det med, at jeg ikke er berettiget til ridefysioterapi, idet man skal opfylde følgende omkring svær fysisk handicap: "En person, som kan klare sig selv indendørs i døgnets 24 timer uden hjælp eller hjælpemidler til den daglige personlige livsførelse, har ikke et svært fysisk handicap".
Ja, jeg klarer mig selv, men min balance bliver dårligere, derfor jeg vil prøve denne form for at forhåbentlig ikke at blive ringere. Håber I kan give mig et positivt svar.

Svar

Der gælder de samme regler for at få en henvisning til vederlagsfri fysioterapi, som til vederlagsfri ridefysioterapi. Nemlig at man skal opfylde kriteriet om at have et svært fysisk handicap. Det er lægen som vurderer, om du opfylder kravet, og din læge mener ikke, at du har et svært fysisk handicap. Så desværre kan du ikke få det bevilget gratis.

Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til et sted som har handicapridning, og spørge hvad det koster, hvis man selv skal betale, for at se om du økonomisk selv har mulighed for det. Alternativt findes der også et træningsredskab man kan købe "Motionshesten". Jeg har ikke erfaring med dette produkt, så jeg vil kun anbefale dig at købe det, efter at have afprøvet det.