Gå til hovedindhold

Vederlagsfri fysioterapi – ændring i regler

Spørgsmål

Min søn lider af sclerose og har fri fysioterapi, men nu siger hans fysioterapeut at reglerne er ændret, så han kun kan få en gang om ugen. I dag får han 3 gange – og har behov for det. Desuden siger hun at han ikke kan få ekstra behandling efter de almindelige regler – altså selv betale – så han kan få det han har behov for.

Kender I til disse stramninger og hvad reglerne er?
Det kan da især ikke være rigtigt, at man ikke selv må betale ekstra behandling?
 

Svar

Reglerne for den vederlagsfri fysioterapi er blevet skærpet, men der står ikke noget om antallet af behandlinger. Generelt gives den fysioterapeutiske behandling, når man har et svært fysiske handicap, på baggrund af en individuel vurdering. Så hyppigheden afgøres i samråd med fysioterapeuten, ud fra den enkeltes behov. Min erfaring er, at man i perioder kan intensivere den individuelle behandling, eksempelvis efter et attack, men 3 ugentlige behandlinger permanent er meget.

Hvis behovet er så stort, bør man måske se på, om der er behov for andre tiltag, eksempelvis medicinsk eller andet. Man kan altid få en almindelig henvisning = delvis selvbetaling og få behandling udfra denne. Men det er samarbejde mellem klient og fysioterapeut, hvor der skal være enighed om behov og mål.
Jeg vil anbefale dig at tage denne dialog med din søns fysioterapeut.