Gå til hovedindhold

Valg af handicapbil 2

Spørgsmål

Jeg står overfor at skulle ansøge om en ny handicapbil. jeg har nu en Hyundai Getz, men mit funktionsniveau er stærkt dalende (jeg er permanent kørestolsbruger og har meget ringe stå-evne). Derfor agter jeg nu at ansøge om en bil med lift, hvor el-kørestolen kan komme ind i.

Jeg vil helst ikke have en kassevogn, eller i det hele taget en alt for stor/voldsom bil. Derfor er mit spørgsmål til dig nu: Findes der en stor personbil, som kan klare de behov og ønsker jeg har?

Svar

Det lyder som en rigtigt god ide at få en bil der kan indeholde din kørestol - det vil sansynligvis lette din dagligdag betydeligt.

 

Jeg kan ikke læse af dit spørgsmål, om du selv er fører af bilen eller om du har chauffør. Hvis du selv fører bilen, er muligheden at overflytte til sæde inde i kassebilen, eller det er også en mulighed at du kan sidde i din kørestol og styre derfra.

 

Der er desværre ikke så mange kassebiler på markedet at vælge imellem - Mercedes kunne være en mulighed af de mindre størrelser. Men lad dig ikke afskrække af størrelsen på en kassebil - det gode er, at du får en  rigtig god oversigt over vejen og du kan ses tydeligt af andre billister.