Gå til hovedindhold

Valg af efterskole til min søn med sclerose

Spørgsmål

Findes der efterskoler eller andet, som er specielt velegnet til unge - fra 8. Klasse - med sklerose eller træthedssyndrom?
Min søn har svært ved at passe skolen , og jeg føler at der er behov for at andre voksne end forældrene kan tage over.

Svar

Nej der findes desværre ikke efterskoler, der specialiserer sig i unge med sclerose eller træthedssyndrom. Men derfor kunne det måske alligevel være en mulighed, at din søn kommer på efterskole. Der findes forskellige såkaldte specialefterskoler, der tager specielle hensyn, og som ikke er så store, så der bliver lidt mindre at skulle overskue og forholde sig til.

Vi kan bedst hjælpe dig til at finde frem til den ”rigtige” efterskole for lige præcis din søn, hvis vi ved lidt mere om hans sclerosesymptomer, da det kan være meget forskelligt, hvordan sclerose påvirker den enkelte. Du beskriver, at din søn har svært ved at passe skolen, og det kunne lyde som om, at der er behov for vejledning til skolen, så din søn kan få noget hjælp. Dette vil skolen kunne få fra psykologerne i Scleroseforeningen. Du beskriver også, at der er behov for, at andre voksne end hans forældre kan tage over, og det, tænker jeg, kunne være en god ide at få talt med en af Scleroseforeningens psykologer om, så du og eventuelt hans far kan få råd og vejledning i forhold til, hvordan I bedst kan tackle hans sygdom, og hvor du kan få hjælp til, at nogle andre også tager over og hjælper ham.

Som medlem af Scleroseforeningen kan både du, din familie og din søn, hvis han ønsker det, få hjælp og rådgivning fra Scleroseforeningen, hvor I har mulighed for at benytte vores gratis psykologrådgivning. Psykologrådgivningens telefon er åben på hverdage mellem kl. 11 og 12 på telefon 36 46 36 46, og her er der mulighed for at blive henvist til at mødes med en af Scleroseforeningens psykologer i det område, hvor du bor. Og du er selvfølgelig også til enhver tid velkommen til at maile til os igen.