Gå til hovedindhold

Vakuumbehandling og blodomløb

Spørgsmål
I forbindelse med tidligere svar på trykkammerbehandling og CCSVI, vil jeg gerne fortælle om en behandling i samme boldgade - VacuMed - der blandt andet har hjulpet på mine smerter og føleforstyrrelser.

Jeg har godartet MS og jeg er siden november sidste år trappet ned fra 300mg Lyrica til 25mg i døgnet. Jeg havde inden behandlingerne forsøgt nedtrapning flere gange uden held, men efter 3 behandlinger var der en mærkbar forskel.

VacuMed-behandlingen er egentlig beregnet til patienter med kredsløbsproblemer. Det er en behandling der oprindeligt er udviklet til brug af astronauterne hos NASA, til at modvirke stase i blod- og lymfesystemet under vægtløshed.

Behandlingen foregår ved, at jeg ligger med ben og underkrop inde i et rør i en halv time, hvor der på skift laves undertryk i 7 sekunder og normalt tryk i 7 sekunder. Jeg startede med 10 behandlinger to gange i ugen og er siden trappet ned til 1 gang hver 4-5 uge til vedligehold.

Jeg ved, at på vores lokale hospital bliver hjertepatienter behandlet med vaccumstøvler, mod blandt andet smerter, når anden medicinsk smertebehandling ikke er tilstrækkelig.

Er der lavet undersøgelser af MS-patienter med vakuum- eller VacuMed-behandling?
Svar
Jeg har ikke umiddelbart kendskab til denne behandlingsform, som jo helt overvejende påvirker blodcirkulationen i benene.

Jeg har vanskeligt ved at forestille mig, at denne form for behandling overordnet set skulle have effekt ved sklerose, som jo skyldes sygdom i hjerne og rygmarven. Derimod kan man naturligvis godt forestille sig, at smerter, der egentlig skyldes ændringer i blodomløbet i benene, ville kunne påvirkes af behandlingen.