Gå til hovedindhold

Vægttab om maven

Spørgsmål

Jeg er en kvinde på 40 år, som har haft sclerose i 10 år, hvoraf jeg har brugt 4 af disse år i kørestol.

Nu til mit problem, som jeg håber du kan hjælpe mig med: Jeg er 168 cm høj og vejer 61-63 kg. Så egentlig er jeg ikke overvægtig, men mine mål er helt forkerte; talje har jeg ikke meget af, men der hvor jeg er mindst, måler jeg 92 cm - det vil jeg meget gerne ændre på.

Jeg spiser rimeligt sundt, min eneste last er at jeg elsker god rødvin. Jeg er stadig på arbejdsmarkedet og vil gerne se lidt godt ud (især nu hvor jeg også sidder i kørestol, er det endnu mere irriterende at ligne en gravid, når det nu ikke er tilfældet).

Har du nogle gode råd til hvordan jeg kommer af med min "badering"?

Svar

Hvis din eneste last er rødvin, så er det mit forslag at du gør en indsats her. Rødvin, som indeholder alkohol, giver en del unødvendige kalorier, når dit mål er at tabe dig.

Du kan jo sætte en begrænset periode, for eksempel  3 måneder, hvor du vil holde en pause med rødvin. Du kan jo eventuelt i første omgang starte med at skære ned på forbruget, hvis det gør det nemmere for dig, at ændre vanen.

Hvis du også føler dig oppustet vil jeg foreslå dig at du, i forbindelse med at du reducerer rødvinen, også spiser mælkesyrebakterier, for eksempel Probiotic nr 9 fra Engholmgruppen, som plejer at være et godt valg. Engholmgruppen, som forhandler mælkesyrebakterier, kan kontaktes på tlf. 98 43 35 00, herfra sælges produktet direkte eller du kan få nærmeste forhandler oplyst.

Udover rødvinen vil jeg foreslå dig at holde igen med eventuelt forbrug af søde sager og sukker i maden. samt kaffe udover 2 krus om dagen.

Hvis det er muligt for dig at udføre nogle maveøvelser, så tal med din fysioterapeut om eventuelle øvelser for din mave.

Generelt vil jeg naturligvis foreslå at din basiskost følger kostrådene til MS-kost, hvilket den måske allerede gør.

Held og lykke med at nå dit mål.