Gå til hovedindhold

Vægttab

Spørgsmål

Jeg har tidligere skrevet og spurgt i forhold til noget omkring graviditet, amning og vægt. Jeg har siden prøvet at følge dine råd, men har dog lidt svært ved at følge godt nok med - særligt i forhold til at få nok vegetabilske fedtstoffer - idet jeg har tabt mig lidt igen.

Du skrev, i dit tidligere svar til mig, at hvis jeg tabte mig yderligere måtte der "andre tiltag til" - hvilke tiltag tænker du på?

Svar
Generelt mener jeg, at man skal være opmærksom, hvis man ikke kan holde vægten, idet der dels kan ligge andre grunde bag og dels at det for nogle mennesker vil være svært at tage på igen. Min hensigt var at du skulle være ekstra opmærksom på situationen. Sammenhængen for dig er sandsynligvis den, at du giver meget energi videre i form af ammemælken - et energitab for dig - som du ikke i tilstrækkelig grad kan erstatte via din egen kost.

I din situation vil jeg bestemt foreslå, at du ser om det ikke er muligt at spise flere vegetabilske fedtstoffer, som jeg tidligere har foreslået. Brug også gerne økologisk tahin (sesamsmør) og økologisk jordnøddesmør i et tykt lag på brødet. Kom eventuelt agurk, tomat eller et tyndt lag god marmelade af økologiske bær ovenpå (ellers kan det godt føles både tørt og klæbende). Ekstra mandler og hasselnødder er også en mulighed.
Husk også at drikke væske nok.

Hvis det stadig ikke er tilstrækkeligt, vil jeg foreslå dig at tale med sundhedsplejersken i første omgang, og dernæst eventuelt få en individuel vejledning vedrørende kosten, enten hos en klinisk diætist, eventuelt henvist via egen læge, eller hos en ernæringsterapeut se www.detforening.dk  under henviserlisten.
Min hensigt var at skabe opmærksomhed på vægten, ikke at vække bekymring.