Gå til hovedindhold

Vacciner og MS

Spørgsmål

Jeg er selv skleroseramt på 20. år. Jeg har siddet og læst flere artikler om vacciner, fordi min mand og jeg for et halvt år siden blev bedsteforældre. Min søn og svigerdatter har fornuftigt nok besluttet at lille Xander ikke skal have alle disse giftige vacciner, jeg har derfor med stor interesse læst flere skræmmende artikler. De vacciner som læger og andre såkaldt kloge sundhedsorganisationer så varmt anbefaler, eller nærmer truer os til at vi giver vores børn, og som vi også selv har fået fra barns ben, også de fantastiske influenzavacciner og hepatitis A og B vacciner.

Alle disse såkaldt livsvigtige vacciner eller som jeg læser det livstruende vacciner er alle proppet med kviksølv og aluminium - såkaldte tungmetaller, jeg må sige, at det er yderst skræmmende læsning, og jeg er overbevist om at alle disse vacciner er årsag til at så mange af os udvikler sklerose, det er jo nervegift der sprøjtes ind i kroppen på os. Jeg sidder med en klar og skræmmende overbevisning om, at det er årsagen til at sklerose ikke kan helbredes, fordi at når først det skidt er sprøjtet ind i kroppen, kan det ikke fjernes igen. Jeg er sikker på, at årsagen til at min egen sklerose er forværret de sidste to år, er at jeg for 4 år siden fik en hepatitis A vaccine, da vi skulle rejse til Egypten. Hvad tænker du om dette ?

Svar

Jeg kan ikke redegøre for indholdsstoffer i forskellige vacciner, men henvise til, at der findes forskrifter for fremstilling af disse, som overvåges af sundhedsmyndighederne. Vacciner er givet i stor stil siden 50'erne, hvor forekomsten af MS ikke er øget væsentligt hos mænd, men dog fordoblet hos kvinder. Der er imidlertid en række andre miljøfaktorer, som vi ved har betydning for den øgede forekomst af MS, hvor sollys, rygning, færre og senere fødsler hos kvinder og overvægt i børnealderen har betydning. Desuden er der en række andre miljøfaktorer som kan mistænkes for at have betydning og (selvfølgelig) endnu flere der ikke er undersøgt.

Miljøfaktorers indflydelse på udvikling af MS er et forskningsfelt i rivende udvikling, og vi kan forvente af få dette belyst bedre i den nærmeste fremtid. Årsagen til MS er fortsat kompleks, og der er ingen dokumenteret sammenhæng med vacciner, som trods alt har væsentlig betydning for folkesundheden. Senest er HPV vaccinen undersøgt i Danmark og Sverige, hvor man har set på næsten 4 millioner kvinder hvor ca. 800.000 blev vaccineret, uden at man så ændringer i hyppigheden af MS, det kan du læse mere om her. På baggrund af den viden vi aktuelt har, mener jeg ikke der er grund til at ændre praksis vedrørende vaccination.