Gå til hovedindhold

Usikkerhed omkring fremtidig arbejdssituation

Spørgsmål

Jeg har været i gang med en arbejdsprøvning siden midt i april måned, hvilket jeg fortsat skal være frem til sidst i oktober måned. Efterfølgende skulle jeg så gerne være visiteret til et fleksjob på 20 timer om ugen. Jeg kommer over på ledighedsydelse, medmindre jeg har fundet mig et "rigtigt job", når vi når slutningen af oktober - jeg kan desværre ikke blive på min nuværende arbejdsplads, på grund af økonomisk nedgang, fyringer etc.

Har I et godt råd, til hvordan man kommer helskindet videre, med følselsen af stadig at være én der kan?

Lige nu er man jo "bare" gratis arbejdskraft. Jeg ved godt, at det nok er for ens egen skyld, for at finde ud af hvad man kan holde til etc., men det er også den eneste gulerod for tiden. Derudover er det også noget ambivalent at være her; mine kolleger er meget søde og ligetil, hvorfor jeg har det fint her. Samtidig skal jeg dog, på en eller anden måde, hele tiden "passe på" ikke at involvere mig for meget, idet jeg jo ved at jeg skal videre til oktober. Hvorhen er så det helt store spørgsmål.

Ikke at vide hvad jeg har i vente, giver en indre uro/rastløshed, og sådan en person er jeg slet ikke - jeg har det meget bedre med nogle faste rammer og tryghed, ikke mindst nu, hvor jeg er blevet syg (hvilket jeg heldigvis kun mærker lidt).

Svar

&#160

Tak for din mail, som rigtig fint beskriver den situation du står midt i. Det er ofte en hård proces at skulle igennem en arbejdsprøvning, både fordi man skal vurderes på sin arbejdsevne og samtidig fordi fremtiden, i forhold til ens jobsituation, er usikker.

Det lyder som om du har det godt på din nuværende arbejdsplads, på trods af at du snart skal videre. Det lyder heller ikke som om dine kollegaer anser dig som ”bare gratis arbejdskraft”, da du beskriver de gerne vil involvere dig, men at du selv holder igen. Du skal huske på, at du udfører et arbejde, der er lige så relevant som hvis du var fastansat i den virksomhed du er i lige nu.

Når du skal forlade den arbejdsplads du er på nu, kan det være det ville være rart at have nogle relationer og en kontakt til arbejdspladsen stadigvæk, så måske det kan være rart at involvere dig lidt med dine kollegaer. Samtidig er det vigtigt at huske på at denne arbejdsprøvning er en proces du skal igennem nu, og at der kommer en anden periode med, forhåbentlig, et mere fast fleksjob bagefter.

Jeg kan godt forstå at det giver en følelse af uro ikke at vide hvor du skal hen jobmæssigt til oktober. Hvis du synes at denne rastløshed og uro fortsætter, kan du altid ringe ind til Scleroseforeningen i Valby, på telefonnummer 36463646, hvor der hver dag mellem klokken 11-12 sidder en psykolog i telefonrådgivningen. Alternativt har vi også socialrådgivere tilknyttet, som kan hjælpe dig med de spørgsmål du kunne have om din jobsituation og fleksjob.

Håber det kan hjælpe dig lidt på vej.


Cathrine Grenaa Frahm