Gå til hovedindhold

Urinvejsinfektion og blodforgiftning

Spørgsmål

Jeg oplever alvorlige og hyppige blærebetændelser. Jeg er ofte blevet kørt på sygehuset med fuld udrykning, da jeg har mistet bevidstheden, og man har troet, at der var tale om en blodprop eller en hjerneblødning. Efter sådan en tur, oplever jeg funktionsnedsættelse med hensyn til sclerosen.

Mit spørgsmål er: Har I et godt råd, til hvad jeg kan gøre før at hindre/mindske mine blærebetændelser? Jeg tager 2 glas tranebærsaft om dagen, og får forebyggende medicin - men intet af dette hjælper.

Håber virkelig I kan hjælpe mig, jeg er villig til at prøve alt for for at komme det til livs - også eksperimentel behandlling.

Svar

Det er svært at forstå, at blærebetændelse kan give anledning til udrykning og bevidsthedstab, med mindre du samtidig har haft svær blodforgiftning og høj feber. Hvis det hænger sammen på denne måde, er der næppe tvivl om, at der skal sættes fokus på din blæretømning.

Hvad du konkret kan gøres for, at mindske risikoen for, at blærebetændelse udvikler sig til alvorlig urinvejsinfektion, kan Jeg ikke give dig råd om, da jeg ikke kender dine forhold.

Jeg synes, at du skal fortsætte med tranebærsaft og forebyggende medicin (trimetoprim eller nitrofurantoin 1 tablet dagligt, for mere om den forebyggende medicin, kan du med fordel læse nogle af mine tidligere svar i denne kategori).

Der findes ingen eksperimentel behandling.