Gå til hovedindhold

Urigtige risikooplysninger og hvad så

Spørgsmål

Jeg er en kvinde som fik stillet diagnosen sclerose for få dage siden. For ca. 2 år siden skiftede jeg job, og i den forbindelse skiftede jeg pensionskasse. I 2012 skiftede vi i firmaet igen pensionskasse.

Jeg har haft en synsnervebetændelse og blev scannet i 2011, hvorefter de tilbyd mig at starte i Copaxone behandling, som jeg starter på i januar 2012. Jeg har ikke haft nogle symptomer og mærker intet på min krop, og har derfor følt mig sund og rask. Jeg skriver under på, at jeg er sund og rask, da jeg ikke ved bedre, og tænker jeg fejler ikke noget, og snart er jeg ude af behandlingen.

Nu er jeg i tvivl, om jeg har gjort noget forkert. Da jeg ikke på nogen måde ønsker at snyde. Men er pludselig bange for, at jeg kan komme i klemme i systemet. Jeg har tegnet en forsikring i pensionsselskabet, der dækker 80 % hvis jeg bliver uarbejdsdygtig, og er i tvivl om de vil godtage det? Jeg har ikke set synsnervebetændelse som en diagnose. I mine papirer skal jeg skrive diagnose, og efterfølgende skrive om jeg har haft en diagnose der relaterer til sclerosen. Hvad skal jeg skrive der? Jeg føler mig på bar bund og er virkelig ked af, at det er blevet en diagnose. Og ønsker bare at gøre det rigtige.

Svar

Det er da klart at du ikke på det pågældende tidspunkt for afgivelse af helbredsoplysningerne har ment at synsnervebetændelsen er en diagnose, såfremt du ikke har fået andet at vide af læger og specialister, hvorfra skulle du så vide det.

Jeg vil i første omgang anbefale dig at påføre, at du ikke så vidt vides har haft en diagnose relateret til sclerosen, men at de er velkommen til at indhente dine helbredsoplysninger - dette gør de normalt alligevel. Det er muligt, at de vil anse synsnervebetændelsen som en lidelse der relateres til diagnosen, og så må du tage den der fra. Det kan i værste instans betyde et afslag på udbetaling.