Gå til hovedindhold

Uretmæssig opsigelse og arbejdsdygtighedsforsikring

Spørgsmål
Jeg er 46 år, og fik konstateret sclerose for ca. 1 år siden.
Jeg valgte kort tid efter at blive fritaget for det ledelseansvar jeg havde på daværende tidspunkt - og overgå til et mindre ansvarsfyldt job.
Jeg havde derefter 4 måneder med delvis sygemelding, hvor jeg dog igen kom på fuld tid.

Desværre havde min arbejdsgiver ikke forståelse for, at jeg af og til har haft brug for at gå tidligere, og at jeg kunne få det dårligt pga. medicinindtag. Så vi blev enige om, at jeg stoppede i mit job, og jeg er fritstillet indtil februar 2012.

Sagen ligger nu hos min fagforening, da der er flere indikationer på, at min opsigelse er uretmæssig.
Mit spørgsmål går nu på, om jeg kan benytte den arbejdsudygtighedsforsikring som er en del af min pensionsordning. Jeg er i tvivl, om jeg kan bestride et fuldtidsjob.
Jeg har fået tilkendt en §56.
Svar
Det er muligt at dit helbred på nuværende tidspunkt kan medføre noget økonomisk hjælp fra din forsikring i dit pensionsselskab.
Uden at kende vilkårene for din forsikring, kan jeg fortælle at den typisk dækker fra 50% mistet arbejdsevne midlertidigt eller varigt og efter en karensperiode på 3 måneder.
Du bør kontakte dit pensionsselskab og få oprette en skadesag, så de kan indhente alle de relevante oplysninger, der skal til for at afgøre, om du er berettiget til dækning eller ej.