Gå til hovedindhold

Ultralydsapparat

Spørgsmål

Jeg er i behandling med Copaxone, som betyder bivirkninger i form af store buer/væskeansamlinger hver gang jeg tager sprøjten. Det betyder at jeg næsten ikke har nogle steder at stikke mere. Jeg har ingen yderlige bivirkninger så det er rigtig ærgeligt.

Jeg kan ikke tåle beta-interferon - blev indlagt efter brug af det. Under denne indlæggelse fik jeg at vide, af sygeplejersken, at de buer/væskeansamlinger jeg oplever ved Copaxone kunne mindskes med ultralyd og at jeg skulle høre kommunen ad, om jeg kunne låne et apparat, jeg kunne have hjemme.

Jeg har nu søgt og fået afslag. Kan I hjælpe mig?

Svar

Et ultralydsapparat er ikke et hjælpemiddel, der kan bevilges.

Som fysioterapeuter bliver vi uddannede i at anvende ultralyd og ved hver enkelt behandling indstilles apparatet, det vil sige at vi tager stilling til; hvor mange Hz skal der gives? og hvor mange W.prcm2. Dette er afhængig af det væv der gives ultralyd på, da ultralyden absorberes.

Muskler, sener og fedtvæv absorberer forskelligt og knogler reflekterer ultralyden. Derfor kan man ikke bare anvende apparatet uden uddannelse, da det i værste fald kan beskadige vævet eller måske slet ikke have effekt, hvis det ikke er indstillet korrekt.

Jeg vil anbefale dig at gå til din fysioterapeut og få behandlinger der.