Gå til hovedindhold

Ukontrollabel gråd

Spørgsmål

jeg skriver på vegne af min veninde som har DS. Hun har lige opdaget at hun ikke har fået sin B12 vitamin-indsprøjtning i et år, og hun vil derfor gerne vide hvilke symptomer der kan komme af mangel på B12 vitamin?

Hun græder meget og er meget deprimeret, specielt den sidste tid, og det bliver værre og værre - hun græder uden at vide hvorfor, og kan ikke stoppe igen.

Hun vil gerne finde en forklaring på hvorfor det er så slemt, og det på trods af hun får alt det medicin for depression hun må få (hvilket ikke hjælper spor).

Vi håber derfor at kunne få hjælp med nogle svar, og måske forslag til hvad hun kan gøre?

Svar

Man kan få en lang række symptomer af B12-vitaminmangel og du kan læse mere om dette f.eks. på www.netdoktor.dk(http://www.netdoktor.dk/sygdomme/fakta/blodmangelb12.htm).

I forbindelse med diagnosticering af dissemineret sklerose, er man specielt opmærksom på B12-vitaminmangel, da det kan give sklerose-lignende symptomer.

På dit spørgsmål lyder det også som om din veninde har problemer med at kontrollere gråden, og du fortæller også, at hun er i antidepressiv behandling. Ukontrollabel gråd, eller forsænket gråd-tærskel, kan være et sklerosesymptom, der kan behandles med antidepressiv medicin, og jeg synes derfor, at hun skal snakke med sin skleroselæge om problemet.