Gå til hovedindhold

Udlandsrejser med sclerose

Spørgsmål

I år har jeg fået konstateret sclerose, det er nu et halvt år siden, og jeg har fået det værre på det halve år, men har fin kontakt til hospitalet. Det er jo noget af en rutchetur man får, jeg tænker at jeg vil gøre alt for, at jeg og min familie stadig kan rejse, som vi holder så meget af, i det omfang det nu kan lade sig gøre. Mit spørgsmål er, om I hos jer har nogen erfaringer med, at man ikke vil kunne blive godkendt af en rejseforsikringer, og hvordan man evt. står i sådan en situation, og hvad man skal gøre for evt. at kunne godkendes, eller er det umuligt at rejse med denne sygdom?
 

Svar

Det man kan gøre ved udlandsrejser med sclerose eller andre kroniske sygdomme, er at søge forhåndsgodkendelse

1. Såfremt der rejses i et EU-land, skal der søges forhåndsgodkendelse hos SOS International.

2. Såfremt der rejses udenfor EU, skal der søges forhåndsgodkendelse hos eget rejseforsikringsselskab. Nogle af selskaberne (Europæiske bl.a.) godkender selv, mens andre selskaber (Topdanmark bl.a.) benytter en ekstern samarbejdspartner på disse godkendelser.

En sådan forhåndsgodkendelse gives normalt, hvis man i indtil 2 måneder inden afrejse har været i det der hedder en god stabil fase. Så du må ikke betragte det, som at det er slut med at rejse.