Gå til hovedindhold

Udlandsophold og muligheder for medicinsk behandling

Spørgsmål
Jeg skal, i gennem min uddannelse, til udlandet i en periode på 6 måneder. Jeg har sklerose og får p.t. Tysabri.

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal håndtere mit udlandsophold, med hensyn til medicin og eventuel anden behandling. Er det muligt at få behandling i udlandet med dansk sygesikring? Her tænker jeg både på behandling i tilfælde af attakker samt fast behandling? Med Tysabri er der jo intravenøs behandling hver 4. uge.

Jeg vil helst undgå at ændre medicin og vil helst ikke skulle rejse til Danmark hver 4. uge for behandling.
Svar
Dine muligheder for dækning under udlandsrejse afhænger i høj grad af hvor rejsen går til, samt om du bevarer din danske folkeregisteradresse under opholdet.

Jeg vil foreslå, at du diskuterer forholdsregler vedrørende rejseforsikringer med en studievejleder eller lignende på din uddannelse, eller at du kontakter rejseforsikringen for at høre nærmere om betingelserne.

Har du for nylig haft sygdomsaktivitet eller skiftet behandling, kan det være et problem at få en sygeforsikring, der dækker, med mindre rejsen går til et andet EU-land.

Jeg tror ikke, du skal regne med at du kan finde en forsikring, der dækker behandling med Tysabri i udlandet, og det er ikke muligt at få Sygesikringen til at betale for behandling i udlandet.

Flytter du til udlandet vil du eventuelt være berettiget til at fortsætte behandlingen der, efter det pågældende lands retningslinjer.

En sygeforsikring vil normalt dække udgifter til attakbehandling, da der her er tale om akut opstået sygdom.

Såfremt du bliver nødt til at rejse hjem hver 4. uge for at få behandlingen, skal du være opmærksom på, at dette kræver, at du har et sygesikringsbevis og er tilmeldt med folkeregisteradresse i Danmark.