Gå til hovedindhold

Udgift til Fampyra

Spørgsmål

Jeg er kommet i klemme i udleveringen af Fampyra på sygehuset. Jeg blev ikke oplyst om, at det var til gratis udlevering, og benyttede derfor den recept lægen havde lagt på apoteket til mig, og måtte betalt 3954 kr. Det er ikke let for mig at forstå, at ingen vil tage ansvaret, og at jeg selv skal betale for medicin, som er gratis. Har fået pillen i et år med god virkning. Hvad kan jeg gøre nu? Har lige været igennem gangtest 2 og er bevilliget pillerne et år mere.

Svar

Det er rigtigt, at udlevering af Fampyra gennem ca. 4 måneder, har kunnet ske gratis, efter ordination af MS neurolog, hvis man har et forløb i en MS klinik. Det kan dog også ordineres af andre neurologer med kendskab til MS, og mange har derfor kunnet få den nødvendige lægelige vurdering, og efterfølgende godkendelse fra Sundhedsstyrelsen, i speciallægepraksis. Tidligere har man derfor skulle have en recept, og dernæst købe medicinen med tilskud på apoteket, hvilket stadig er muligt, hvis man ikke er i et forløb i en MS klinik.

Hvis du går i en MS klinik og ikke har fået udleveret medicinen gratis, er det muligvis fordi lægerne ikke har haft mulighed, for at gøre dette, før aftalerne om udlevering er kommet i stand på hospitalet. Hvis du mener, du har haft et økonomisk tab i overgangsfasen, hvor den ændrede udlevering af Fampyra er blevet etableret, synes jeg du skal kontakte hospitalets patientvejleder, der vil kunne rådgive dig om, hvilke muligheder du har, for eventuelt at få tilbagebetalt udgifterne.