Gå til hovedindhold

Udbetaling ved skift af arbejde

Spørgsmål

Jeg havde mit første attack i august 2010, der kunne lægerne ikke fastlægge, at det var sclerose. Lægerne nævnte det for mig, men diagnosen blev at jeg havde haft en infektion/virus tilstand, som havde givet mig disse føleforstyrrelser i fødder og ben. Jeg fik så i oktober i år synsforstyrrelser, og man har nu fortalt mig, at jeg har sclerose.

Jeg har fået oplyst, at sclerose er en kritisk sygdom, og har man en sundhedsforsikring som dækker kritisk sygdom, kan man få et beløb udbetalt. Den sundhedsforsikring inkl. kritisk sygdom jeg pt har, tegnede jeg i forbindelse med mit arbejde, da jeg skiftede arbejde november 2011. Jeg tegnede forsikringen for kritisk sygdom, da lægerne jo efter jeg var syg i august 2010, fortalte mig nu var jeg rask.

Mit spørgsmål er nu kan jeg få forsikringssummen udbetalt for kritisk sygdom fra min nuværende forsikring? I mit tidligere job havde jeg ligeledes en sundhedsforsikring inkl. kritisk sygdom, som jeg havde tegnede før mit første attack i aug 2010. Så hvis jeg havde vist, jeg havde sclerose efter mit første attack, havde jeg jo kunne få pengene udbetalt den gang fra den forrige forsikring. Hvis min nuværende forsikring ikke vil betalt og ej den forrige, føler jeg mig klemt mellem to forsikringer og faktisk også snydt.

Svar

Hvis jeg var dig ville jeg tage fat i begge selskaber, men tror ikke det er realistisk at modtage erstatning fra din første forsikring, da kriterierne for udbetaling ikke har været til stede på det tidspunkt.

Hvad angår din nyere forsikring, har du svaret ærligt på evt. helbredsspørgsmål ved tegning, da du ikke vidste andet. Da der efterfølgende er gået ca. 1 år fra den nye forsikring til diagnose, burde du her være ude over evt. karens og dermed være berettiget til udbetaling.