Gå til hovedindhold

Udbetaling ved et attack

Spørgsmål
Min mand har fået konstateret sclerose i sommeren 2007.

Gennem min mands arbejde er han forsikret - og kan ved kritisk sygdom herunder sclerose - få udbetalt ca. 100.000 kr.
Min mands læge vil gerne skrive en erklæring på, at han har sclerose. Men fakta er at han kun har haft ét attack, og en del af definitionen på sclerose er, at man har haft to attacker.
Det ved lægen ikke hvad forsikringen vil sige til?
 
Problemet er nu at min mands arbejde skal skifte forsikringsselskab.
I den anledning skal min mand skrive under på en helbredserklæring, herunder bl.a. om han har været behandlet af en special læge, fået medicin etc. 

Lægen siger det er en gråzone. Hvad vil du råde os til?
Svar
Du har ret i at de fleste selskaber kræver flere attacker før der er udbetaling fra kritisk sygdom, men jeg vil alligevel anbefale jer at kontakte din mands nuværende forsikringsselskab med hjælp fra hans læge.
Den eneste risiko der er forbundet med det er, at du får nej nu, men det lukker jo ikke sagen, hvis din mand rammes af et nyt attack på et senere tidspunkt.  

Med hensyn til at din mands arbejde skifter pensionsleverandør. Det lyder som om, han kan komme i en klemme i den nye ordning, som han ikke har været det i den gamle. Og omvendt bliver det dyrere for ham, hvis han vil blive i det gamle forsikringsselskab.

Dette er typisk, hvis man er ansat i en lille virksomhed, hvor man i en større normalt har lempeligere eller ingen helbredsoplysninger ved selskabsskifte.