Gå til hovedindhold

Udbetaling af kritisk sygdomsforsikring uden endelig diagnose

Spørgsmål

Jeg fik synsnervebetændelse i marts 2011, i juni fik jeg en MR-skanning og lumbalpunktur, der viste multiple læsioner i ryg og hjerne, og startede med medicin i slutningen af juni, da jeg skulle rejse til Færøerne. Der blev også taget en aquaporin 4 antistof test i juni. I min journal står der - der hersker næppe tvivl om at patienten har dissemineret sclerose. 

Jeg har arbejdet på Færøerne hele sommeren og fik min første lønudbetaling i juli, og blev dermed aktiv i fagforening (var ellers passiv). Jeg blev af mine kolleger gjort opmærksom på, at jeg var berettiget til erstatning, hvis jeg var aktivt medlem, da diagnosen blev stillet.
Jeg ringede til scleroseambulatoriet for at høre, hvornår diagnosen blev stillet. De svarede, at så længe der ikke var kommet svar på aquaporin-testen, så blev der ikke stillet nogen diagnose. 
I går så jeg på min ejournal at der stod følgende - patienten er diagnosticeret med dissemineret sklerose den 23.06.2011 og er nu opstartet i immunmodulerende behandling. 

Så hvad skal jeg gøre, for hvis diagnosen blev stillet mellem juli og oktober, så vil jeg være berettiget til 160.000 kr. fra min fagforening.

 

Svar
Læger og hospitaler kan naturligt ikke tage hensyn til evt. forhold, der gør sig gældende omkring erstatning eller ej fra en kritisk sygdomsforsikring.

Hvad angår erstatning i henhold til vilkårene skal du typisk være opmærksom på, at der i vilkårene kan være en periode fra man indtræder i kritisk sygdomsforsikring til den dækker (karensperiode), som også kan påvirke retten til en udbetaling.

Jeg synes, du skal forevise dine observationer for forsikringen og bede om vilkårene bag forsikringen. Jeg kan ikke ud fra din beskrivelse vurdere, hvornår der i forsikringsretlig forstand kan siges at være stillet en diagnose, og hvilken betydning det har for forsikringsdækningen. Som nævnt kan der være andre grunde til, at du ikke kan få dækning under din police.   

Hvis selskabet afviser at udbetale erstatning kan du med denne afvisning og forsikringsvilkårene i hånden kontakte en advokat, som konkret kan vurdere, om der er baggrund for at forfølge sagen overfor selskabet.