Gå til hovedindhold

Tysabri og psykiatrisk behandling

Spørgsmål

Jeg har i snart 4 år været i behandling for bipolar lidelse type 1. Jeg får Litarex, Cipramil, Lamitrogen og Seroquel mod denne sygdom. Det er gået fint uden tilbagefald, hvilket har betydet at jeg har kunnet arbejde i flexjob 24 timer om ugen.

I marts 2009 fik jeg så konstateret sclerose og kom i maj i behandling med Copaxone. Jeg mærkede i den forbindelse stigende uro, søvnbesvær samt pludselige anfald af træthed. Jeg er derfor ophørt med Copaxone og håber nu at kunne starte ny behandling, eventuelt med Tysabri.

Jeg synes, det er rigtigt svært og forvirrende at have disse to diagnoser, og oplever at scleroselægerne ikke interesserer sig for den bipolare lidelse og min psykiater ikke ved nok om sclerose.

Jeg er forvirret og bange for hvor meget de to behandlinger har indflydelse på hinanden?

Svar

Jeg kan godt forstå, at du synes det er svært at have en bipolær psykisk sygdom og så også få konstateret sclerose.

Fraset interferon-præparaterne - se eventuelt: http://temp.scleroseforeningen.dk/Sp%C3%B8rgepanel/Sp%C3%B8rgsm%C3%A5l%20og%20svar/L%C3%A6ger/Bivirkninger/Depression%20og%20beta-interferon%202.aspx - er der som regel ikke problemer ved sclerosebehandling i forhold til psykisk lidelse.

Copaxone giver sjældent bivirkninger og hvis du ikke kan tåle Copaxone og fortsat har sygdomsaktivitet, er Tysabri et godt valg. Ved Tysabri er der meget sjældent bivirkninger og hvis det endelig skulle være tilfældet, er det i forbindelse med de månedlige infusioner.

Tysabri har ingen indflydelse på behandlingen af din bipolære lidelse.