Gå til hovedindhold

Tysabri eller beta-interferon

Spørgsmål
Kan man generelt sige, at man skal vælge behandling med Tysabri frem for Interferon, hvis man har valgmuligheden? I fald du ikke kan svare entydigt, kan du måske give vejledning i, hvorledes jeg bringer mig i stand til at vælge?
Svar

De patienter, der kan tilbydes behandling med Tysabri har under behandling med beta-interferon eller Copaxone haft et sygdomsforløb med alvorlige attakker, eller har uden behandling haft et ekstraordinært voldsomt, attakvist sygdomsforløb.

 

Selvom der ikke foreligger undersøgelser, der direkte sammenligner effekten af Tysabri og beta-interferon, tyder de foreliggende resultater på at Tysabri har en betydelig bedre effekt på sygdomsforløbet.

 

I reglen tåles behandling med Tysabri godt, se også Tysabri bivirkninger, mens en del har generende bivirkninger under behandling med beta-interferon, se også Bivirkninger af interferon (2).

 

Der er til gengæld en lille risiko for at udvikle en alvorlig virusinfektion i hjernen under behandling med Tysabri. Indtil videre er denne infektion ikke set hos patienter, der har fået Tysabri som eneste behandling af sklerose. Man kan dog endnu ikke udelukke, at infektionen vil kunne opstå, når Tysabri gives som eneste behandling.

 

Jeg vil foreslå, at du diskuterer hvilken behandling, der er bedst for dig, med personalet på din skleroseklinik.