Gå til hovedindhold

Tungmetalforgiftning og MS

Spørgsmål

Min datter på 24 år har i november 2013 fået stillet diagnosen MS med mere end 30 plaks i hjernen og enkelte i rygmarven, efter ca. 2 attacker på et år med føleforstyrrelser i benene, dobbeltsyn, svær træthed og flere kognitive syptomer. Er startet op på Interferon Beta-1a rebif, med injektion 3 gange ugentligt. Har nu i 14 dage været på fuld dosis - 44 mg.

Hun har levet af fisk hele sit liv, og vil nu have testet om hun har tungmetalforgiftning, idet vi kan læse, at det har samme symptomer som MS, og også kan give plaks i hjernen. Mit spørgsmål er, om provokationstest med penicillamin, ravsyre eller dimercatoprorionsulfaonsyre, kan skade hende, nu hvor hun får Rebif?

Svar

Du har ret i, at visse tungmetalforgiftninger kan give neurologiske symptomer, men MS adskiller sig helt afgørende fra disse forgiftninger både forløbsmæssigt, klinisk og diagnostisk. Hvis diagnosen MS er stillet regelret, er der derfor ikke grundlag for forveksling med tungmetalforgiftning.
Hvad angår dit spørgsmål om forskellige former for afgiftning, er det ikke procedurer, som er beskrevet i forbindelse med MS og derfor kan jeg dårligt svare. Du må derfor snakke med den læge, der giver behandlingerne, om hvilke bivirkninger der evt. kan være.