Gå til hovedindhold

Tre infektioner på en måned

Spørgsmål

Jeg vil høre, om du har erfaring med denne opskrift på et bedre immunforsvar: 30-40 ml nutridan strong, 150 microgram selen, 5 ml flydende zink samt 2 liter koldt vand med lime (over hele dagen)?

Grunden til at jeg spørger, er at jeg er så uheldig at pådrage mig en hvilken som helst fritflyvende virus, og nu er tiden inde til at gøre noget ved det. Jeg sidder her med den 3. forkølelse på én måned, og det er ikke første gang - dertil kommer nemlig halsbetændelse og en enkelt kold lungebetændelse... Og sådan kunne jeg blive ved.

Jeg spiser rimeligt sundt, det vil sige ikke ret meget sukker, da jeg føler det dræner mig for energi, og det samme gælder kaffe og andre opkvikkende supstanser. Jeg får derudover meget frugt, grønt og groft, men undlader kartofler, ris og pasta i større mængder.

Hvad kan jeg gøre for at komme alle disse infektioner til livs?

Svar

Jeg har desværre ikke kendskab til den opskrift du nævner, men selen, zink og citrus er da et godt bud udover sund kost, som jeg jo forstår du har.

Der kan jo være flere årsager til infektioner og en af mulighederne er en lav vitamin D og eventuelt også vitamin A.

Du kan jo få vitamin D: 25-hydroxyvitamin D (25-OH-D) og vitamin A: Serumretinol, kontrolleret hos egen læge. Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på svar fra dette, er et godt bud at begynde at tage 5 ml levertran, som indeholder både omege-3 fedtstoffer, vitamin A og vitamin D. Tag normalt ikke levertran sammen med andre vitaminer, der indeholder A-vitamin.

Røget torskelever med citron på et stykke rugbrød, er også et godt bud, så får du en pæn dosis af de nævnte næringsstoffer lige med det samme.

Alternativet er at tage 1-2 stk af Bertelsens A-D tabletter fra nu og så vinteren over, det vil sige til ca. 1. maj. 1 stk Bertelsens A-D, giver: 1200 mcg A-vitamin, svarende til 150% ADT (anbefalet daglig dosis) og 3,75 mcg D-vitamin, svarende til 75% ADT.

A-vitamin styrker slimhinderne og dermed immunforsvaret. Man kan sige, at det er på slimhindeniveau den første afvisning af virus og andre infektioner skal finde sted.

Jeg har flere eksempler på, at det er lykkedes at bekæmpe de jævnlige infektioner på denne måde.