Gå til hovedindhold

Træthed eller hurtig udtrætning

Spørgsmål
Jeg er 46 år og har det godt både fysisk og psykisk. Jeg fik konstateret sclerose i 1992.
Jeg har oplevet, at jeg ved at jeg burde gøre noget, men gør det ikke. Man virker uhøflig, når man ikke svarer på noget, man bliver spurgt om, men bare "glor" tilbage. Hjælpe til - men forbliver passiv.

Jeg har oplevet det 2 gange her i sommer, og det er utroligt flovt og uhøfligt. Bagefter ved man jo godt, hvad man burde have gjort. Jeg ved ikke, hvordan jeg ellers skal forklare det.
Svar
Umiddelbart lyder det som om, at din manglende evne til at reagere i nogle enkelte situationer, kunne skyldes udtrætning. Hvis du ikke får svaret, men bare "sidder og glor", som du skriver, kunne det være, fordi du er træt og energiforladt. Det samme kunne være tilfældet, når du ikke får handlet i en given situation.

Mange personer med multipel sklerose (MS) oplever, at de udtrættes i dagens løb - både mentalt og fysisk. Nogle beskriver det, som om der bliver"slukket for kontakten", så de ikke kan tænke klart og ikke har kræfter til at handle. Efter en pause/hvil kan de fleste lidt igen.
Træthed og hurtig udtrætning varierer i sværhedsgrad, og behovet for pauser/hvil varierer tilsvarende.

Hvis du oplever noget lignende som de 2 episoder i sommer, kunne du prøve at lægge mærke til, om det sker, når du er udtrættet. Hvis det er tilfældet, kan du måske fortælle det til din nærmeste familie og venner.