Gå til hovedindhold

Træning i egen eller anden kommune

Spørgsmål

Jeg er af min kommunale sagsbehandler i forbindelse med en § 100 ansøgning blevet spurgt, hvorfor jeg går hos den fysioterapeut jeg gør og ikke hos en tættere på, samt hvem der befordrer mig til fysioterapi.

Jeg går til holdtræning om aftenen 5 km fra mit hjem, og det har jeg gjort i mange år. Stedet ligger i en anden kommune, end den jeg bor i. Mit spørgsmål er, kan kommunen tvinge mig til at træne hos en fysioterapeut i min egen kommune eller i et kommunalt regi? Jeg træner aften, fordi jeg ikke er mere værd efter træning, og dermed mister flere hele dage ved dagstræning. Hvordan er lovgivningen i forhold til hvor, hvor ofte og hos hvem man ønsker at gå til holdtræning hos.

Svar

Reglen er, at personer, der henvises til vederlagsfri fysioterapi, har frit valg mellem at modtage vederlagsfri fysioterapi hos en praktiserende fysioterapeut eller i eventuelle kommunale tilbud i bopælskommunen eller i andre kommuner. Således kan man frit vælge. Jeg ved dog ikke, om kommunen kan stille sig anderledes, såfremt der er ansøgt om dækning til transport.
Dorte Støvring
Fysioterapeut


Med hensyn til dækning af befordringsudgifter til behandling, kan kommunen tage udgangspunkt i afstanden til det nærmeste behandlingssted/fysioterapeut. Det betyder, at befordring til nærmeste beregnes og medtages i beregning af merudgifter i h. t. lov om social service § 100. Hvis du fortsat vælger den fysioterapeut, som du ønsker er det uden betydning for kommunen. De beregner den billigste befordringsudgift. Hvis der er helt særlige grunde til at søge behandling hos en bestemt fysioterapeut skal dette kunne dokumenteres evt. via læge.
Annette Køhler
Socialrådgiver