Gå til hovedindhold

Tømmerhandel

Spørgsmål
Jeg har haft tre attakker, og er heldigvis vendt tilbage til status quo hver gang. Men da det jo ikk er sikkert, at jeg gør det i fremtiden også, er jeg begyndt at tænke på, hvad jeg skal lave, hvis jeg ikke længere kan arbejde i tømmerhandel (som jeg gør på fuld tid nu). Jeg har overvejet bibliotekar-uddannelsen. Det er en SU-berettiget uddannelse, men kan jeg få noget ekstra støtte økonomisk? Jeg ville jo ikke have skiftet branche, hvis jeg ikke havde haft sclerosen.
Svar

Såfremt du ikke på nuværende tidspunkt er under nogen tilskudsordning, og det tolker jeg ud fra det du skriver om fuld tid, at du ikke er, bliver det meget vanskeligt at få økonomisk støtte til et fuldtidsstudie, ud over den SU du er berettiget til. Jeg hæfter mig ved din bemærkning om at du egentlig helst ville blive i din nuværende branche. Du skriver ikke nøjagtigt hvad du beskæftiger dig med, men en tømmerhandel er jo en stor enhed med en masse funktioner, som man kunne sammenligne med arbejdet på et bibliotek. Her tænker jeg på formidling, informationssøgning, kundebetjening, vejledning osv.

Så hvis tømmerbranchen er ”din” branche, og du allerede nu føler et behov for planlægning af din fremtid, så kunne du måske kigge mere ind ad i branchen, og se på de krav der bliver stillet til medarbejderne i de forskellige funktioner. Ud fra dette kunne så strikke en uddannelse, eller kursus forløb, sammen.

Jeg kunne foreslå, at du tog en snak med din nuværende arbejdsplads, for at se om I sammen kunne finde en vej. De kender dig, og ved du er sygdomsramt, hvilket ofte giver større fleksibilitet, når der skal findes løsninger. Samt, få fremtidssnakken med dem, således at I har vendt muligheden for, at du på et tidspunkt skal have andre opgaver, nedsat tid etc. Hør deres indstilling så du ved, hvad du kan forvente, og så handle ud fra det. Det giver dig tryghed, og det er vel det du søger mest, som jeg læser dit brev.

&#160

At skifte til noget nyt kræver et godt afdækkende forarbejde. Så du skal være meget sikker, og især hvis du indlader dig på et længere tidskrævende studie. Som du selv ved er din sygdom uforudsigelig, og det er derfor svært at vide, hvordan den udvikler sig, eller om den udvikler sig.