Gå til hovedindhold

Tjener ingen penge ved sygdom

Spørgsmål

Jeg er 37 år og fik diagnosen multiple sclerose for ca. 2 år siden, inden da havde jeg haft omkring 3-4 attakker over 2 år. Jeg startede behandlingen med Avonex samme dag jeg fik diagnosen. Siden har jeg haft omkring 5-6 attakker, og er meget medtaget når de kommer, så jeg bliver nød til at sygemelde mig fra mit job. Min læge er igang med at finde ud af en anden behandling til mig, siden jeg har fået så mange attakker på så kort tid. Jeg er vikar i to firmaer som social og sundhedshjælper, nu er det sådan at når jeg ikke er på job, får jeg heller ikke nogen penge heller ikke under sygdom. Jeg er desvære gået hen og fået utrolig ondt i mine hænder, og kan næsten ikke udføre mit job uden det gør ondt i mine hænder, jeg er konstant svimmel, og jeg har ondt i alle min led i hele kroppen. Min veninde og jeg har i december måned startet en lille hobby butik, som kun har åbent fredag - søndag, vi har endnu ingen overskud, og vi er momsregistreret, vi skiftes til at være der hver anden weekend. Har jeg mulighed for at komme på flex job, førtidspension et eller andet. Er der nogle muligheder for mig, hvad kan jeg gøre, det er utåleligt ikke at tjene nogle penge, når jeg bliver syg.

Svar

Jeg forstår godt, at det kan være svært at finde ud af, hvordan du skal forholde dig. Som jeg forstår det, så opfylder du ikke beskæftigelseskravet i sygedagpengeloven og som følge heraf ikke berettiget til sygedagpenge. Er du medlem af en A-kasse, og ville du i givet fald være berettiget til understøttelse ved ledighed? I så fald vil det også kunne give dig ret til sygedagpenge.

Det er muligheden for at få afklaring omkring økonomien. Er du medlem af A-kasse, da kontakt denne og Jobcentret med relevante oplysninger. Hvis ikke har du mulighed for at kontakte Jobcentret med henblik på vurdering af dine muligheder. Det har du ret til, uanset om du modtager nogen hjælp til forsørgelse eller ej. Det er Jobcentrets forpligtelse sammen med dig at afklare, hvilke muligheder der måtte være for dig. Fleksjob/pension afgøres af Jobcentret og er en proces, hvor alle muligheder gennemgås.

Jeg vil anbefale dig at tage en person med dig til alle samtaler både på Jobcenter og andre steder. Det er vigtigt, at andre også hører de meddelelser, som du får, og også vigtigt at have en at tale med det om efterfølgende.